Places logo
Menu

Dansscholen scoren onvoldoende op bezit werkende website

Dansscholen scoren onvoldoende op bezit werkende website

Een gezonde levensstijl met goede voeding en voldoende beweging is erg belangrijk. Uit onderzoek blijkt dat steeds meer Nederlanders zich hiervan bewust worden, want het aantal Nederlanders dat minimaal één keer per week sportte, bereikte in 2016 een recordaantal. Voor veel mensen is dans een geschikte manier om bezig te zijn met een hobby die ook nog erg gezond is. Wanneer mensen een abonnement willen afsluiten, zullen zij vaak eerst online research doen om een dansschool te vinden met de gewenste dansstijl en een goede prijs. Telefoonboek.nl vroeg zich daarom af of dansscholen online actief zijn en onderzocht het aantal werkende websites.

Onderzoek

In totaal zijn 1.581 dansscholen uit de database van Telefoonboek.nl onderzocht op een werkende website. Belangrijk daarbij is dat organisaties in het bezit van een URL, maar zonder werkende webpagina als 'niet werkend' werden meegeteld in dit onderzoek. Uiteindelijk was er bij 611 dansscholen sprake van een werkende website, hetgeen neerkomt op slechts 38,6%. Daarmee is het overgrote gedeelte dansscholen (61,4%) niet online vindbaar via een werkende bedrijfswebsite. Wel is het mogelijk dat deze dansscholen online actief zijn via social media of online te vinden zijn via een bedrijfsvermelding. Toch lijkt er voor het overgrote gedeelte van dansscholen ruimte voor verbetering.

Responsive

Naast een werkende website, zijn de dansscholen ook onderzocht op het hebben van een responsive website. Een responsive design zorgt ervoor dat een website automatisch meebeweegt met de schermgrootte van het apparaat waarop de website getoond wordt. Hierdoor is een website gebruiksvriendelijk en leesbaar op zowel desktop als mobiel en tablet. Daarnaast biedt het hebben van een responsive design enkele voordelen. Zo zijn websites met een responsive design gemakkelijker te vinden via zoekmachines als Google. Dit komt doordat ze hoger geplaatst worden in de ranking, aangezien responsive websites relevant en gebruiksvriendelijk zijn voor bezoekers. Als gevolg daarvan zullen deze websites ook langer en vaker worden bezocht. Uiteindelijk bleek 92,6% van de dansscholen met een werkende website ook een responsive design te hebben. Daarmee lijken deze bedrijven zich bewust van de voordelen die een responsive website met zich meebrengt.

Online oriënteren

Ronny Oonk, manager van Places Websites stelt dat een werkende website een belangrijk onderdeel vormt bij het aantrekken van nieuwe klanten. "Consumenten blijven zich online oriënteren voordat zij een beslissing maken en dat geldt ook voor een abonnement bij een dansschool. Het hebben van een werkende en responsive website kan dan ook bijdragen aan het aantrekken van nieuwe klanten. Zo kunnen dansscholen een overzicht en tijdsschema van danslessen tonen, maar kunnen zij ook hun team voorstellen om potentiële leerlingen een eerste indruk te geven."

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!