Places logo
Menu

Nederlander nieuwe topman van Amerikaans cosmeticabedrijf Avon Products

Nederlander nieuwe topman van Amerikaans cosmeticabedrijf Avon Products

De 52 jarige Nederlander Jan Zuiderveld stapt over naar het cosmeticabedrijf Avon. Zuiderveld werkte 30 jaar bij Unilever, waar hij de leiding had over de Europese tak van het bedrijf. In oktober vertrok hij bij Unilever, en nu staat hem een nieuwe uitdaging te wachten bij Avon.

Het Amerikaanse bedrijf Avon Products bestaat al 130 jaar maar heeft de laatste jaren veel moeite gehad met het opboksen tegen concurrent L"Oréal Paris. Avon is een bedrijf dat verkoopt bij consumenten thuis, waardoor het moeite had te concurreren met online verkopers en verandering van consumentenvoorkeuren. De resultaten vielen tegen, zelfs na het afsplitsen van de Amerikaanse divisie. De beurskoers van het bedrijf daalde in deze periode sterk, en een deel van de aandeelhouders eisten zelfs dat het bedrijf zichzelf te koop zou zetten. Na de bekendmaking van het aftreden van topvrouw Sheri McCoy in augustus was het nu tijd voor iemand die het bedrijf weer op het juiste pad kan krijgen.

Voorgangers van Zuiderveld hebben al eerder geprobeerd het bedrijf met reorganisaties te redden, maar zonder succes. Desondanks zegt de nieuwe topman in een persverklaring dat hij blij is met de overstap naar Avon.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!