Places logo
Menu

Minstens 400 werknemers ontslagen bij Tesla

Minstens 400 werknemers ontslagen bij Tesla

Er zijn afgelopen week ruim 400 werknemers ontslagen bij het Amerikaanse autobedrijf Tesla van ondernemer en ingenieur Elon Musk. Tesla heeft laten weten dat de werknemers zijn ontslagen omdat ze niet goed presteerden.

Tesla is een bedrijf met meer dan 33.000 werknemers en heeft momenteel meer dan 2.000 vacatures online staan. Onlangs vonden de jaarlijkse functioneringsgesprekken plaats waarna minimaal 400 werknemers ontslag hebben gekregen. Naar verwachting zijn het er een stuk meer. Het bedrijf heeft echter geen concrete cijfers uitgebracht.

Onlangs heeft het elektrische autobedrijf een nieuwe auto op de markt gebracht. Het nieuwe voertuig was iets goedkoper dan de andere Tesla-auto"s. Op deze manier wilde Tesla zich focussen op een bredere doelgroep van personen met een wat lager inkomen.

De Model 3, zoals de auto heet, is echter niet goed genoeg verkocht. De verkoopcijfers waren een telleurstelling voor het bedrijf, maar volgens hen is dit niet per se de reden dat de werknemers zijn ontslagen. Tesla laat weten dat de ontslagen niet anders zijn verlopen dan bij de meeste andere bedrijven. Het aantal is gewoon hoog omdat er ook zo veel mensen bij Tesla werken, zo stelt zij.

Er zijn tot nu toe slechts 260 Model 3-auto"s geproduceerd terwijl de verwachting was dat er zo'n 1.500 verkocht zouden worden in het derde kwartaal. Het overgrote deel van de auto"s die wel geproduceerd zijn, zijn bij het personeel terecht gekomen.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Places Lokale SEO!