Places logo
Menu

Management Opel ontkent miljardenverlies: berichtgeving in de media

Management Opel ontkent miljardenverlies: berichtgeving in de media

Volgens het Duitse Handelsblatt heeft de autofabrikant Opel in 2017 wederom groot verlies geboekt. Het management van Opel ontkent het nieuws.

Fake news

De woordvoerder van Opel zegt dat het bericht van Handelsblatt om "typisch fake news" is. Daarnaast komt het volgende commentaar het bedrijf: "Het genoemde bedrag is binnen Opel/Vauxhall niet beschikbaar." Verder neemt het bedrijf geen stelling ten aanzien van het bericht. Dit hangt samen met de zogenoemde "quiet period" tot de officiële bekendmaking van de jaarbalans op 1 maart 2018.

Klap voor Opel na overname

Al in 2016 lag het verlies van het bedrijf, toen nog onderdeel van het Amerikaanse General Motors, rond de 250 miljoen dollar. In dat jaar schoof Opel het verlies vooral op de Brexit. In 2017 werd Opel overgenomen door het Franse concern PSA, dat Opel graag weer op de winstgevende koers wilde zetten. Hiervoor werden in 2017 onder andere zeven nieuwe modellen geïntroduceerd. Dit heeft helaas niet mogen baten; de verkoopcijfers van Opel in Europa zijn afgenomen met 5% ten opzichte van 2016. Vooral in de verkoop van het model Astra was een sterke daling te herkennen van wel 14%.

Over Opel

Opel is van oorsprong een Duits bedrijf. Het werd opgericht door Adam Opel in 1862. Het bedrijf had lange tijd een fabriek in Antwerpen, die door de verliezen gesloten moest worden. In Nederland telt Opel 164 dealers. Opel Nederland biedt naast personenwagens ook bedrijfswagens aan.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!