Places logo
Menu

Komt schoonheid van binnen of buiten? Deze schoonheidssalons worden als best beoordeeld!

Komt schoonheid van binnen of buiten? Deze schoonheidssalons worden als best beoordeeld!

U heeft het mensen in uw omgeving vast wel eens horen zeggen: 'uiterlijk is niet het belangrijkste, het gaat tenslotte om het innerlijk'. Toch bepalen we onbewust in de eerste seconden of iemand ons aanstaat of niet. En op grond waarvan? Het is wetenschappelijk bewezen dat schoonheid het leven makkelijker maakt. Vaak worden uiterlijke schoonheden in verband gebracht met een goede gezondheid, intellect en succes. Niet zo gek dat we ons uiterlijk en onze uitstraling steeds belangrijker vinden en massaal de schoonheidssalon bezoeken. Momenteel staan er in het Handelsregister van de KvK 37.323 bedrijven in Nederland geregistreerd met als hoofdactiviteit 'schoonheidsverzorging, pedicures en manicures'. Het grotendeel daarvan is een zelfstandige vestiging en bestaat uit een eenmanszaak. De afgelopen vijf jaar (2014-2019) is het aantal schoonheidssalons met bijna 30 procent gestegen. Kortom, uiterlijke schoonheid is booming business! Maar zijn we ook te spreken over het innerlijk van deze branche: de producten en diensten? In dit artikel leest u waar schoonheidssalons in Nederland zoal op worden beoordeeld door klanten.

Tevreden klanten

Over het algemeen zijn klanten van schoonheidssalons erg te spreken over de kwaliteit van hun behandeling. Gemiddeld gezien ontvingen de geselecteerde schoonheidssalons een 8.2 gemiddeld. Maar liefst 81 procent van de klanten gaven een ruime voldoende met een 9.6 gemiddeld.

  • 'Al heel veel jaren kom ik nog steeds heel graag bij deze pedicure specialist. Ik ben heel blij dat ik via mijn dochter, die in de zorg werkt en heel veel positieve ervaringen op haar werk van deze pedicure had gehoord, bij haar terecht ben gekomen. De eigenaresse doet haar werk met hart en ziel. Sinds ik bij haar kom doen mijn voeten bijna nooit meer zeer en als ik tussendoor toch een probleempje heb is 1 telefoontje genoeg om dan dezelfde dag nog bij haar langs te kunnen komen!' - Beoordeling van een bezoeker van Telefoonboek.nl.

  • 'Samen met mijn vriendin een hamam arrangement gehad. Echt een aanrader! Zeer vriendelijk personeel en heerlijke verwendag gehad!' - Beoordeling van een bezoeker van Telefoonboek.nl.

Aandachtspunten schoonheidssalons

Uit de analyse kwamen ook negatieve klantreviews naar voren. Zo'n 19 procent van de klanten was minder tevreden over hun bezoek en gaven een onvoldoende met 2.7 als gemiddeld cijfer. Een negatieve klantreview kan voorkomen wanneer de ervaring van klanten niet overeenkomt met hun vooropgestelde verwachting. Klanten uitten hun ontevredenheid voornamelijk over onhygiënische behandelingen, slechte kwaliteit of eindresultaat en klantonvriendelijkheid.

  • 'Facial was prima, maar een pedicure en manicure zonder dat je voeten of handen in water gaan is heel vreemd. Mijn voeten zagen er slechter uit dan er voor. Nagellak was niet droog, ik kreeg zakjes met olie op mijn tenen. Dit zou helpen, maar hielp niet: alle nagellak was er af. Mijn nagels werden slecht geknipt en eelt werd niet verwijderd. Wat helemaal erg was, is dat er niet op mijn e-mailklacht werd gereageerd.' - Beoordeling van een bezoeker van Telefoonboek.nl.

  • 'Ik was zwaar teleurgesteld na mijn eerste bezoek. Een vriendin had tegen mij gezegd dat je er redelijk goedkoop terecht kon als student. Want er is een studentenkorting. Omdat ik vrij krap zit ben ik daar naar toe gaan. Helaas was de korting de gebreken echt niet waard. De muziek stond veel te hard en was veel te lawaaierig. Ik vond het storend en kon me niet ontspannen. Verder was de kwaliteit van het daadwerkelijke geleverde werk dus ook niet geweldig. Korting is leuk, maar alleen als je er dan ook iets leuks voor terug krijgt.' - Beoordeling van een bezoeker van Telefoonboek.nl.

Uitstekend beoordeelde schoonheidssalons

Uit de analyse bleek dat enkele schoonheidssalons als uitstekend werden beoordeeld. Deze salons kregen meerdere uitstekende beoordelingen van tevreden klanten:

  • Schoonheidssalon Reuver: deze schoonheidssalon is gevestigd in Reuver (Limburg) en helpt zowel mensen met huidproblemen als personen met een gezonde huid. Klanten kunnen er terecht voor huidverbeterende behandelingen, coaching en gepersonaliseerd productadvies voor thuis. 'Zes weken geleden nog veel last van puistjes. Nu gaat het een stuk beter dankzij het duidelijke advies en de fijne producten.' - Beoordeling van een bezoeker van Telefoonboek.nl.

  • Pedicurepraktijk De Roos: deze pedicurepraktijk is gevestigd in Utrecht (Utrecht) en biedt diverse pedicure behandelingen zoals gellak, voetreflexologie en voetmassages aan. 'Beste pedicure die er is! Zit al heel veel jaar bij Roos en doet het altijd met heel veel aandacht en zorg. Aanrader!' - Beoordeling van een bezoeker van Telefoonboek.nl.

Schoonheidssalons beoordeeld met 8.2

Bovenstaande klantreviews zijn afkomstig uit data van Telefoonboek.nl. Telefoonboek is een online bedrijvengids waar klanten bedrijfsvermeldingen en contactgegevens kunnen vinden. Naast het geven van een cijfer, hebben klanten de mogelijkheid om een geschreven beoordeling achter te laten over hun ervaring met een bedrijf. Er wordt een voldoende gerekend wanneer het cijfer een 6.0 of hoger is en een onvoldoende wanneer lager dan een 6.0. In totaal zijn 3.407 klantreviews van schoonheidssalons meegenomen in de analyse. Bent u benieuwd wat voor klantreviews andere schoonheidssalons hebben gekregen? Op Telefoonboek.nl vindt u adresgegevens en klantbeoordelingen van schoonheidssalons bij u in de buurt.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!