Places logo
Menu

Kerst zorgt dit jaar voor grootste impuls van omzet webwinkels

Kerst zorgt dit jaar voor grootste impuls van omzet webwinkels

Kerst is dé tijd van het jaar om te consumeren. We genieten niet alleen van (meerdere) heerlijke kerstdiners, maar we leggen ook graag cadeautjes onder de kerstboom. Dit weerspiegelt ook in de verkoopcijfers van winkels. Dit jaar gaat het met name bij webwinkels erg hard.

Hogere omzet dan vorig jaar

Er wordt online nu al de helft meer verkocht dan vorig jaar met Kerst. Dit zorgt ook voor een weekomzet die veel hoger is dan een normale weekomzet. Volgens brancheorganisatie Thuiswinkel.org is de weekomzet dit jaar voor de Kerst namelijk 34 procent hoger dan de normale weekomzet. Thuiswinkel.org schat de totale opbrengst van online bestedingen rond deze Kerst op ruim 928 miljoen euro. Van dit bedrag wordt 235 miljoen specifiek besteed aan kerstinkopen.

Online warenhuizen

Vooral grote online warenhuizen als bol.com en Coolblue hebben het druk. Zo verkocht bol.com maandag op een gegeven moment zo'n zeventien artikelen per seconde. Toch beleefde bol.com al eerder dit jaar de drukste dag van het jaar. Dat was namelijk Black Friday op 24 november. Coolblue verkocht dit jaar op de maandag voor Kerst, die traditioneel de drukste dag is voor webwinkels, 40 procent meer dan op de drukste dag van vorig jaar.

Online boodschappen

Niet alleen cadeaus worden dit jaar online gekocht, ook eten en drinken bestelt men dit jaar online. De directeur van Thuiswinkel.org Wijnand Jongen vertelt aan de NOS dat vooral de online verkoop van eten en drinken dit jaar snel stijgt. De consument koopt bijvoorbeeld speciaal voor Kerst samengestelde maaltijdboxen en pakketten van wijnen en speciaalbieren. De ruimere bezorgtijden die webwinkels dit jaar hanteren rond de Kerst zouden de reden zijn voor de hogere verkoopcijfers. Fysieke winkels verruimen dit jaar hun openingstijdens rondom Kerst. Wellicht kunnen zij zo een inhaalslag maken op de webwinkels.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!