Places logo
Menu

Kantoren advocaten over het algemeen uitstekend bereikbaar

Kantoren advocaten over het algemeen uitstekend bereikbaar

Wanneer u juridische bijstand nodig heeft wilt u natuurlijk zo snel mogelijk een advocaat in de arm kunnen nemen. Vaak kunt u online of met e-mail afspraken maken bij een kantoor, maar bij veel bedrijven wordt dit nog steeds voor een groot deel per telefoon gedaan. Ook voor belangrijke vragen rondom een zaak blijft de telefoon nog steeds de eerste vraagbaak. Telefoonboek.nl onderzocht hoe goed kantoren van advocaten telefonisch te bereiken zijn.

Onderzoek

In de database van Telefoonboek staan 8897 telefoonnummers geregistreerd in de categorie 'Advocaat'. Deze nummers worden in het bestand opgenomen als 'slecht bereikbaar' wanneer er drie keer of meer geen gehoor wordt gegeven aan de oproep; hierbij is er ook geen mogelijkheid een bericht achter te laten. Dit was bij slechts 215 van de 8897 kantoren het geval, hetgeen neerkomt op 2,4% van de gevallen. Dat betekent dat 97,6% van de onderzochte advocatenkantoren weinig tot geen klachten krijgen over de telefonische bereikbaarheid.

Geen uitschieters

Onder de 215 bedrijven waarbij meer dan drie gemiste oproepen genoteerd werden, vallen bovendien weinig grote uitschieters. Bij slechts één telefoonnummer, een kantoor uit Maastricht, werden meer dan 20 mislukte belpogingen geregistreerd. Relatief gezien komen de meeste "slecht bereikbare" kantoren uit Friesland: hier nam 6% de telefoon meer dan drie keer niet op. Voor de best bereikbare advocaten kun je het best in Noord-Holland aankloppen.

Uitstekend

Uitstekende cijfers, dat vindt ook Dirk Lentjes, manager van Places Antwoordservice: "Goed om te zien dat telefonische bereikbaarheid zo serieus wordt opgenomen in deze branche. Logisch ook, gezien het belang van het goed kunnen verlenen van juridische ondersteuning."

Percentage slecht bereikbaar per provincie

Friesland 6,0%

Limburg 4,3%

Flevoland 3,7%

Groningen 3,5%

Drenthe 3,3%

Gelderland 3,3%

Utrecht 2,7%

Overijssel 2,5%

Noord-Brabant 2,2%

Zuid-Holland 2,1%

Noord-Holland 1,4%

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!