Places logo
Menu

De invloed van augmented reality op onze werkplek: wat kunnen we verwachten?

De invloed van augmented reality op onze werkplek: wat kunnen we verwachten?

Augmented reality (AR) is op digitaal vlak misschien wel de grootste uitdaging van de 21e eeuw. Grote bedrijven investeren massaal in deze nieuwe technologie in de zoektocht naar efficiënter werken. Ondanks de aandacht en de vele mogelijkheden heerst de vraag hoe onze werkplekken er over een aantal jaren. Wat kunnen we verwachten? Een korte blik op de voorspelde invloed van augmented reality op onze werkplek.

Augmented reality is de modernste vorm van digitale technologie in de bedrijfswereld van nu. Het verbindt de virtuele wereld en realiteit met elkaar door een virtuele laag, waarbij de zintuigen worden gemanipuleerd. De release van Pokémon Go in juli 2016 bracht voor het eerst AR-plezier voor een grote groep smartphonegebruikers en bracht de buzz rondom AR echt op gang.

De integratie van augmented reality in onze werkplekken is onvermijdelijk. De technologie is er, de applicaties zijn in opkomst en er wordt volop in geïnvesteerd. Een studie van IDC voorspelde in 2017 dat de uitgaven aan AR in 2021 richting de 200 miljard euro gaan.

Waarom augmented reality u kan helpen

U kunt AR als bedrijf of ondernemer inzetten om te innoveren, want het kan uw bedrijf persoonlijk én onderscheidend maken. Een handige toepassing kan bijvoorbeeld zijn dat u in plaats van dure testmachines of showroommodellen een virtueel, levensecht beeld van een product of prototype creëert. Als gebruiker kunt u zo via uw smartphone bijvoorbeeld een 3D-beeld van een volledig huis voor u zien op uw terrein, kijken of een bank past bij uw woonkamer of digitaal kleding passen.

Augmented workplace

AR-technologie biedt enorme potentie. De voorspelde winst in efficiëntie, innovatie, inzicht en kennisuitwisseling is heel reëel en niet zo ver weg als u zou denken. De augmented workplace is kort gezegd een werkplek die volledig is ingericht naar AR-technologie. De technologie zal fysieke apparaten zoals tv-schermen, computers en toetsenborden in de toekomst vervangen voor virtuele apparaten die worden weergegeven via een 3D-projector.

Zo'n 3D-projector zit bijvoorbeeld verstopt in uw bril en kunt u overal en op elk moment gebruiken. Met uw vinger of stem bent u in staat razendsnel te bellen, e-mailen, uw digitale notities te raadplegen of verder te werken aan het computer aided design (CAD) van de auto die u aan het ontwerpen bent.

Het is voorlopig nog een vreemd beeld, maar gelukkig stelt de huidige AR-technologie ons nu al in staat ons werk sneller en efficiënter te doen. Zo werken nu al duizenden bedrijven met slimme digitale en virtuele informatie en objecten. Het zal even duren, maar augmented reality zal de manier waarop we werken volledig hervormen.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!