Places logo
Menu

Internationaal pakketten versturen, makkelijker of moeilijker dan je denkt?

Internationaal pakketten versturen, makkelijker of moeilijker dan je denkt?

Wanneer je als ondernemer bepaalde diensten uitbesteed, kan het zijn dat je dit doet aan bedrijven in het buitenland. Afhankelijk van de markt waarin je opereert, kan het voorkomen dat je bepaalde producten internationaal moet verzenden. Maar wat zijn hier dan de regels voor en welke opties zijn er?

De basis

Om te beginnen is het belangrijk bij internationale verzending dat hetgeen je wilt versturen echt stevig verpakt is. Lege ruimte in de doos kun je het beste opvullen met materiaal als bubbelplastic of piepschuim. Voor extra stevigheid is het goed om de hoeken te verstevigen met ducttape. Internationale regels stellen namelijk dat het pakket een van van anderhalve meter moet kunnen overleven. Wanneer je het adres opschrijft is het slim om het e-mailadres en telefoonnummer van de klant te vermelden. Dit verhoogt namelijk de kans op afleveren.

Voorwaarden

Er zijn bepaalde voorwaarden voor verzenden naar het buitenland. Wanneer niet aan de voorwaarden wordt voldaan, heb je de kans dat je verzending wordt vertraagd of vernietigd. Soms wordt het pakketje zelfs in beslag genomen. Zo zijn er per land verschillende regels over verboden goederen, zoals brandbare vloeistoffen, giftige stoffen, vers fruit en groenten, nagellak, parfum en alcoholhoudende dranken. Ook moet er voor pakketten buiten de Europese Unie een douaneformulier worden ingevuld om de verzending te bevestigen. Met behulp van dit formulier wordt namelijk bepaald of er in het land van aankomst bijvoorbeeld invoerrechten betaald moeten worden.

Verzender

Er is ook nog aanzienlijk veel keuze in de bezorger van het pakketje. Zo is er PostNL, maar ook UPS, TNT, Express, DHL, FedEx en DPD zijn opties. Vaak zijn deze laatste sneller, maar ook duurder, dan PostNL. Het hangt dus af van hoe snel het pakketje bij de ontvanger moet zijn. Online zijn veel websites te vinden die de pakketbezorgers vergelijken en een indicatie kunnen geven van de snelheid van afleveren. Voor pakketten boven de 20 kilo is er minder keus, dan is alleen DHL Europlus een optie.


Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!