Places logo
Menu

Hoe worden tuincentra beoordeeld door klanten?

Hoe worden tuincentra beoordeeld door klanten?

Volgens het CBS is er een lichte daling in het aantal tuincentra. Anno 2015 waren er nog 565 ondernemingen, in 2018 is dit aantal gedaald tot 530. Verkoop is daarentegen wel weer gestegen in 2018. Nederlanders kunnen bij tuincentra terecht voor bloemen, bomen, struiken, planten, meubelen en decoratie. Bieden tuincentra de juiste kwaliteit en service? Places Nieuws heeft uitgezocht hoe tuincentra beoordeeld worden door klanten.

Onderzoek

Telefoonboek.nl is een online bedrijvengids waar bezoekers naast het vinden van bedrijfsinformatie een beoordeling kunnen achterlaten. In totaal zijn er 432 beoordelingen gegeven voor tuincentra in Nederland. Deze beoordelingen kunnen zowel voldoende (cijfer van 6,0 of hoger) als onvoldoende (lager dan een 6,0) zijn. In totaal zijn er 250 voldoendes gegeven. Dit betekent dat er over de meeste tuincentra positief wordt gesproken. Gemiddeld ontvangen zij dan ook een 9,2 van klanten. Er zijn 183 onvoldoendes gegeven.

Positieve beoordelingen

De meeste klanten zijn tevreden over het tuincentrum dat zij bezocht hebben. Daarbij gaat het om leuke en mooi ingerichte winkels, vriendelijk personeel met kennis van zaken en een goede kwaliteit van de producten die verkocht worden. Enkele positieve beoordelingen:

"Erg mooi en leuke winkel. De keuze is groot en kwaliteit is goed. Ik heb een plant als cadeau gekocht en die werd prachtig ingepakt. Ik ben erg vriendelijk geholpen." - Beoordeling op Telefoonboek.nl

"Gastvrije ontvangst, goede kennis van zaken en ze geven goed advies. De planten zijn van eersteklas kwaliteit. Een aanrader." - Beoordeling op Telefoonboek.nl

Negatieve beoordelingen

Helaas zijn er ook tuincentra die minder goed scoren bij klanten. Het gemiddelde van de slecht beoordeelde tuincentra ligt dan ook erg laag, een 2,5. Klanten zijn ontevreden wanneer ze het bedrijf telefonisch niet goed kunnen bereiken, producten niet van goede kwaliteit zijn en het personeel onvriendelijk is.

"Na vele manieren om contact met ze op te nemen geen enkele reactie. Terwijl de berichten zijn gelezen. Jammer." - Beoordeling op Telefoonboek.nl

Goed beoordeeld tuincentrum

Voordat u een tuincentrum bezoekt, kan het handig zijn om vooraf online reviews van klanten te lezen. Verstraten Walhout Tuincentrum verdient het om in het zonnetje gezet te worden. Het bedrijf ontvangt gemiddeld een 9,2 van klanten op basis van 14 beoordelingen. Naast het tuincentrum kunt u hier ook terecht voor tuinaanleg en hoveniers. Ook biedt het tuincentrum workshops aan, zoals een workshop bloemschikken.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!