Places logo
Menu

Hoe consistente bedrijfsgegevens je online vindbaarheid vergroten

Hoe consistente bedrijfsgegevens je online vindbaarheid vergroten

Wanneer je naar een bedrijf zoekt op Google, kijk je het snelst naar de bovenste paar opties. Als bedrijf is het dan ook fijn om bij de bovenste opties te staan. Niet alleen heb je zo meer kans op bezoekers, maar je vergroot ook je naamsbekendheid in het algemeen. Ideaal toch? Helaas is het niet makkelijk om de bovenste positie te veroveren. Het algoritme van Google houdt rekening met ontzettend veel factoren die ook nog eens vaak veranderen. Toch zijn er manieren om het algoritme in je voordeel te laten werken. In deze tekst leggen we je uit hoe je meer kans hebt om bovenaan te staan door consistent te blijven op andere platformen.

Met consistentie bedoelen we dat je gegevens op de ene site of zoekmachine hetzelfde zijn op de andere. Voor klanten is dit fijn, omdat ze overal dezelfde informatie krijgen. Stel je zou verschillende informatie vinden over een bedrijf, dan weet je niet meer wat je moet geloven. Je zou dan moeite kunnen doen om te achterhalen wat juist is, maar voor de meeste klanten is dit genoeg om af te haken. Google houdt hier rekening mee en zorgt ervoor dat klanten deze verschillende informatie minder te zien krijgen. Zo kunnen bezoekers makkelijker googelen en krijgen bedrijven voorrang die wel consistente informatie bieden.

Om je bedrijfsgegevens consistent te houden kan je de volgende dingen doen:

  • Controleer je bedrijfsgegevens op verschillende zoekmachines. Dit kan je bijvoorbeeld doen door je bedrijfsnaam in te typen en kijken wat voor resultaten je krijgt.
  • Zorg ervoor dat je bedrijfsgegevens geüpdatet zijn.
  • Maak een lijstje van de verschillende zoekmachines waar je bedrijf op verschijnt. Dit lijstje kan je gebruiken om af en toe te controleren of je gegevens nog kloppen.

Door consistent te blijven creëer je een sterker totaalplaatje van je bedrijf. Klanten weten dan wat ze van je kunnen verwachten. Om dit zelf allemaal uit te zoeken kost veel moeite. Vaak weet je niet waar je moet beginnen met zoeken en kan het overweldigend zijn om alles bij te houden. Wij helpen je hier graag in mee. Zo kunnen wij de online zichtbaarheid voor je regelen waardoor jij kan focussen op je bedrijf.

Ook interessant

Gratis adviesgesprek?We bellen je terug!

Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je telefoonnummer in en wij nemen vrijblijvend contact met je op!

callme callme
Kies datum/tijdJe wordt momenteel gebeld op:


Toets 1 om in verbinding te komen met ons.
Wij hopen je goed van dienst te zijn! Bedankt voor je aanvraag
Je wordt rond gebeld op:

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!