Places logo
Menu

Het gaat goed met de detailhandel: omzet in juli bijna vier procent gestegen

Het gaat goed met de detailhandel: omzet in juli bijna vier procent gestegen

Vanochtend maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) nieuwe omzetcijfers wat betreft de detailhandel bekend. Uit deze cijfers blijkt dat de detailhandel in juli van dit jaar 3,8 procent meer heeft omgezet heeft gedraaid dan in dezelfde maand een jaar eerder. Het statistiekbureau meldt ook dat het verkoopvolume, ook wel afzet genoemd, met 3,3 procent is gegroeid. Zowel de foodsector als de non-foodsector realiseerde een hogere omzet.

Non-foodsector

De omzet van winkels in non-food groeide in juli 2018 met 1,1 procent. De grootste omzetstijging vond plaats bij drogisterijen. Daarentegen kromp de omzet van winkels in recreatie-artikelen, schoenen en lederwaren, consumentenelektronica en meubels en woninginrichting ten opzichte van een jaar eerder.

Foodsector

Bij winkels in voedingsmiddelen is een nog grotere stijging van de omzet te zien: deze winkels wisten gemiddeld ruim 5 procent meer om te zetten, waarbij het verkoopvolume met 4,7 procent groeide. Supermarkten scoorden het beste: de omzet van deze winkels is met zes procent gestegen. Speciaalzaken bleken het in juli minder goed te doen in vergelijking met vorig jaar, hun omzet kromp met 0,9 procent.

Online verkoop

Online is in juli bijna 22 procent meer omgezet dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij webwinkels, winkels met als hoofdactiviteit verkoop via internet, werd dertien procent meer omgezet. De online omzet van multi-channelers, winkels waarvan de verkoop via internet een nevenactiviteit is, groeide met 37,5 procent.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!