Places logo
Menu

Grote klapper op de beurs: betalingsverwerker Adyen enorm gestegen in waarde

Grote klapper op de beurs: betalingsverwerker Adyen enorm gestegen in waarde

Betalingsverwerker Adyen is vandaag de beurs op gegaan. Het bedrijf regelt betalingen voor bedrijven zoals Groupon, Evernote, Booking.com, Airbnb en Ebay. Het bedrijf bleek flink in trek te zijn op de beurs, de introductieprijs van 240 euro per aandeel schoot na de openingsbel al omhoog naar 430 euro.

Stijging aandeelwaarde

Adyen heeft ervoor gekozen om op het Damrak naar de beurs te gaan. Het bedrijf is flink in waarde gestegen na de opening van de Amsterdamse beurs. Toen de beurs opende om 10:30 was Adyen nog €475,85 miljoen waard, vervolgens steeg de waarde naar €13,35 miljard. Veel mensen hadden al verwacht dat het beursdebuut van Adyen een succes zou worden. Vooraf werd bekend dat slechts een aantal aandelen verkocht werden, de aandelen die naar de beurs gingen waren erg gewild.

Opvallende investeerder

Mabel van Oranje, weduwe van de in 2013 overleden Prins Friso, bleek een van de investeerders van Adyen te zijn. Vanochtend heeft de prinses €43 miljoen verdiend met de verkoop van haar aandelen. Met de huidige beurskoers van Adyen is haar overgebleven belang in Adyen nu €160 miljoen waard.

Techbedrijf Adyen

Adyen richt zich in Nederland onder meer op de Bijenkorf en Coolblue. In de toekomst wil het bedrijf zich ook richten op het verlenen van kortlopende kredieten aan klanten. Adyen staat onder leiding van Pieter van der Does. De CEO is heeft duidelijk gemaakt dat zijn bedrijf, Adyen, niet te koop is.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!