Places logo
Menu

Groot deel administratiekantoren heeft geen werkende website

Groot deel administratiekantoren heeft geen werkende website

Administratie: voor de meeste ondernemers een klus waar ze graag zo min mogelijk tijd aan kwijt zijn. Toch is het een erg belangrijk onderdeel voor bedrijven dat niet zomaar uitgesteld kan worden. Administratiekantoren kunnen dan ook een uitkomst bieden en nemen deze taken graag uit handen van ondernemers. Voordat ondernemers belangrijke informatie over hun bedrijf overdagen, is het mogelijk dat zij eerst online research doen naar verschillende kantoren. Telefoonboek.nl onderzocht daarom het aantal werkende websites van Nederlandse administratiekantoren.

Onderzoek

In totaal staan er 8446 bedrijven in de categorie 'administratiekantoor' geregistreerd in de database van Telefoonboek.nl. Deze bedrijven zijn onderzocht op een werkende website. Belangrijk daarbij is dat bedrijven met een URL, maar zonder werkende webpagina als 'niet werkend' werden beschouwd. Uiteindelijk werd er bij 2286 administratiekantoren een werkende website gevonden, hetgeen neerkomt op slechts 27,1%. Dat betekent dat de overgrote meerderheid (72,9%) van de administratiekantoren mogelijk minder klanten bereikt en daarmee ook minder snel nieuwe klanten zal aantrekken. Er lijkt dus nog een grote slag te slaan voor Nederlandse administratiekantoren als het aankomt op online vindbaarheid.

Responsive

Naast het testen op een werkende website, is er in dit onderzoek ook gekeken naar het aantal websites met een responsive design. Responsiveness zorgt ervoor dat de leesbaarheid en gebruiksvriendelijkheid van een website intact blijft, ongeacht het apparaat dat in gebruik is. Dit komt doordat een responsive design ervoor zorgt dat een website automatisch meebeweegt met de schermgrootte van een desktop, mobiel of tablet. Verrassend is dat administratiekantoren slecht scoren op het hebben van een werkende website, maar wanneer een werkende website werd gevonden was deze ook meestal responsive. Zo bleek maar liefst 97,9% van het aantal werkende websites ook responsive te zijn. Dit gedeelte van administratiekantoren is waarschijnlijk op de hoogte van de voordelen die een responsive design met zich meebrengt. Zo zijn deze websites sneller vindbaar via zoekmachines zoals Google en zullen bezoekers sneller op deze websites terechtkomen. De betere online vindbaarheid kan bijdragen aan het aantrekken van nieuwe klanten.

Teleurstellend

Volgens Ronny Oonk, manager van Places Websites zijn dit teleurstellende cijfers. "Zeker voor de administratiekantoren die nieuwe klanten willen aantrekken buiten hun huidige netwerk is een werkende website van belang. Potentiële klanten willen zich graag online oriënteren waardoor het van belang is dat administratiekantoren inspelen op deze vraag. Zo kunnen administratiekantoren via een bedrijfswebsite informatie over aangeboden diensten en tarieven vermelden. Op dit moment lijkt maar een klein gedeelte van de Nederlandse administratiekantoren zich hiervan bewust."

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Places Lokale SEO!