Places logo
Menu

Groei verkoopcijfers van internetwinkels wederom groter dan van fysieke winkels

Groei verkoopcijfers van internetwinkels wederom groter dan van fysieke winkels

Onderzoek van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) toont aan dat de verkoopcijfers van internetwinkels wederom veel sterker gegroeid zijn dan de verkoopcijfers van fysieke winkels. Internetwinkels zagen de verkoopcijfers in het eerste kwartaal van 2018 met maar liefst 21,7% groeien. Bij de fysieke handel nam de totale omzet in het eerste kwartaal met 2,7% toe ten opzichte van het eerste kwartaal van 2017. Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat het goed gaat met de omzet van supermarkten en drogisten, terwijl speelgoed- en kledingverkopers hun omzet zagen dalen. Ook het vertrouwen van ondernemers in de detailhandel is afgenomen.

Stijging internetverkoop grootste bij multi-channelers

De grootste stijging van de verkoopcijfers van internetwinkels lag bij de multi-channelers. Dit zijn bedrijven die meerdere kanalen gebruiken voor de verkoop van hun producten, waaronder het internet. De omzet, die zij uit de verkoop van hun producten op het internet haalden, steeg in het eerste kwartaal met 25,8%. Bij de bedrijven die alleen via het internet verkopen steeg de omzet in het eerste kwartaal met 19,3%.

Daling vertrouwen ondernemers detailhandel

Uit het onderzoek van het CBS blijkt ook dat het goed gaat met de omzet van de supermarkten in Nederland. Deze steeg met 2,5%. Er was tevens een grote stijging in de omzet van meubelmakers (4,8%) en drogisterijen (4,0%). Voor speelgoed verkopers was echter een forse daling te zien van maar liefst 13%. De vertrouwensindicator van het CBS laat ook zien dat ondernemers in de detailhandel steeds minder vertrouwen hebben in de markt. De daling hiervan startte halverwege het eerste kwartaal van 2018.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!