Is Google Shoelace de volgende social media app die we gaan gebruiken?



Google ontwikkelt nieuwe app Google Shoelace

Begin dit jaar stopte Google met Google+, maar een nieuw sociaal netwerk staat voor de deur. Google test op dit moment met Google Shoelace, wat op dit moment alleen nog op uitnodiging toegankelijk is.

Sociaal experiment

Shoelace draait vooral om evenementen en activiteiten. Op dit moment is het nog een sociaal experiment dat is ontwikkeld door Area 120. Area 120 is de ontwikkelafdeling voor experimentele producten. Eerder ontwikkelde dit lab al andere apps zoals Touring Bird, Grasshopper en Shortwave.

Google Shoelace

Google Shoelace onderscheidt zich van andere sociale media netwerken door niet te focussen op het in contact blijven met uw netwerk, maar juist door nieuwe mensen te ontmoeten. De app richt zich daarom op één gebied en werkt middels activiteiten. De app vergelijkt interesses van de gebruiker met die van andere gebruikers. Ideaal voor wanneer u net verhuisd bent of nieuwe mensen in uw buurt wilt ontmoeten. Activiteiten in de omgeving kunnen makkelijk ontdekt worden met Google Shoelace. Iemand die in contact wil komen met hondeneigenaren kan een activiteit starten, zoals een honden playdate, en een groepsapp starten om details te bespreken en nieuwe mensen te leren kennen.

Eerste test in New York

De app is nog niet voor iedereen beschikbaar. Shoelace wordt eerst getest in New York en een gebruiker kan zich alleen aanmelden wanneer hij of zij is toegelaten tot een speciale community. Wanneer de test slaagt, zal de app uitgebreid worden naar andere gebieden. Het is nog niet bekend of Shoelace ook naar Nederland komt.

Foto: Pixabay


Delen:


Vul in voor Gratis advies

Places.nl helpt ondernemers groeien. Jouw bedrijf heeft specifieke online uitdagingen. daarom gaan onze online experts graag vrijblijvend in gesprek met je over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.


Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs?
En wil jij gebeld worden op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je gegevens in via onderstaande button en wij nemen vrijblijvend contact met je op.




Zoeken
Zoek