Places logo
Menu

Gemiddelde winst van verkochte huizen dit jaar 32.000 euro

Gemiddelde winst van verkochte huizen dit jaar 32.000 euro

Uit cijfers van onderzoeksbureau Calcasa blijkt dat woningverkopers gemiddeld 32.000 euro aan winst verdienden bij de verkoop van een huis. Als uitzondering is er in Amsterdam een gemiddelde winst van maar liefst 131.000 euro verdiend aan woningen.

Calcasa onderzocht de verkoopprijzen van Nederlandse woningen die verkocht zijn in 2017. Van alle verkochte huizen is aan driekwart winst verdiend. De verkoopprijs werd vergeleken met de prijs waarvoor het huis door de verkoper is gekocht. Het onderzoeksbureau concludeerde dat het jaar van aankoop erg beslissend was voor de uiteindelijke winst.

Crisistijden

Mensen die een huis kochten vlak voor de kredietcrisis in 2008, verdienden over het algemeen de minste winst. Ongeveer de helft van de huizen die toen zijn gekocht hebben winst gemaakt in 2017. De helft van de woningen die in 2000 zijn gekocht maakten dit jaar een winst van ruim 40 procent.

Wie in 2008 een woning in Gelderland kocht is het slechtste af. Deze woningen draaiden een gemiddeld verlies van 13 duizend euro.

Amsterdam

In de Randstad wordt de meeste winst geboekt bij verkochte huizen. Huizenverkopers in Noord-Holland maakten van alle Nederlandse provincies de meeste winst met gemiddeld 75.000 euro. In Flevoland werd daarentegen de laagste winst behaald van gemiddeld 14.000 euro.

De winst is in Amsterdam verreweg het hoogst. Met een winst van gemiddeld 131.000 euro voor diegene die hun huis verkochten is de marge in Amsterdam een bijzondere uitschieter. Mensen die hun woning in het crisisjaar van 2008 hebben gekocht boeken in Amsterdam zelfs nog een winst van gemiddeld 85.000 euro.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!