Places logo
Menu

Gemiddelde hypotheek bereikt recordhoogte

Gemiddelde hypotheek bereikt recordhoogte

Er is nog nooit eerder zoveel geleend voor woningen in Nederland als in het derde kwartaal van dit jaar. Gemiddeld werd er 287.000 euro geleend.

Dat blijkt uit cijfers gepubliceerd door adviesbureau IG&H Consulting & Interim. Er is sprake van een stijging van 2 procent ten opzichte van vorig kwartaal.

Voornamelijk starters hebben moeite om de koopwoningmarkt te betreden vanwege de steeds hogere huizenprijzen. De gemiddelde hypotheeksom voor starters bedraagt 232.000 euro, dat is 3 procent meer dan in het vorige kwartaal.

Leennormen

Het aantal hypotheken dat werd afgesloten door starters kende een daling van 7 procent ten opzichte van de voorgaande periode. Een reden hiervoor is dat er strengere leennormen worden gehanteerd. Daarnaast nam de gemiddelde huizenprijs toe met 2,4 procent en het woningaanbod daalde juist. Dit jaar lag de gemiddelde verkoopprijs van woningen ook hoger dan ooit. Het zijn vooral doorstromers die profiteren van de stijgingen in de woningmarkt.

Omzet

In het derde kwartaal van 2017 werden er in totaal 87.000 hypotheken verkocht. Ten opzichte van vorig jaar is het aantal verkochte hypotheken gestegen met ruim 4 procent. In combinatie met de groei van de hypotheeksom, was de totale hypotheekomzet in het derde kwartaal 25,1 miljard euro. Dat betekent een stijging van 6 procent op kwartaalbasis en gelijk aan het niveau van 2008.

Gratis adviesgesprek?We bellen je terug!

Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je telefoonnummer in en wij nemen vrijblijvend contact met je op!

callme callme
Kies datum/tijdJe wordt momenteel gebeld op:


Toets 1 om in verbinding te komen met ons.
Wij hopen je goed van dienst te zijn! Bedankt voor je aanvraag
Je wordt rond gebeld op:

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!