Places logo
Menu

Futloos? Krachtvoer voor op het werk

Futloos? Krachtvoer voor op het werk

U kent ze wel, van die dagen waarop het maar niet wil lukken. Uw concentratie is minimaal, u bent snel afgeleid en de energie is ver te zoeken. Toch móet u door, want dat verslag moet vandaag af of u heeft die prangende deadline. Om uzelf wat extra energie te geven, is een goed tussendoortje zeker welkom. Immers, die eeuwige koppen koffie komen u uiteindelijk ook de neus uit, en een rommelende maag werkt ook niet mee. Places.nl geeft 3 tips voor krachtvoer om een zware dag door te komen!

An apple a day…

Het is misschien voor de hand liggend, maar daarom niet minder waar: een stuk fruit is het ideale tussendoortje. In fruit zitten veel suikers, die u kunnen helpen weer een beetje op te peppen. Ook zitten er veel vitaminen in, wat u goed kunt gebruiken als u niet helemaal lekker bent. Zeker in de koude wintermaanden met hardnekkige verkoudheden is wat extra vitamine C niet overbodig. Bovendien zitten er veel water en voedingsvezels in fruit, waardoor uw hongergevoel snel verdwijnt. En hé, fruit is ook nog hartstikke gezond. Goed voor het geweten na de feestmaand!

Een vrolijke noot

Heeft u echt honger? Kies dan voor een handje noten. Hazelnoten, amandelen, walnoten, cashewnoten: allemaal vallen ze onder dezelfde categorie en hebben ze eigenschappen die u zullen helpen uw dag door te komen. Noten bevatten met name veel gezonde vetten, waardoor u een voller gevoel krijgt. Bovendien is uit onderzoek gebleken dat bij het eten van noten het stofje serotonine vrijkomt, wat uw eetlust vermindert. Daarnaast is serotonine belangrijk voor uw geluksgevoel. U wordt dus direct vrolijker, wat weer bijdraagt aan de werkmotivatie!

De noodoplossing

Heeft u het echt zwaar en behoefte om uzelf even te verwennen? Kies dan voor een lekker stuk chocolade. Ook hierin zit suiker, wat zorgt voor een directe energieboost. Ook komt bij het eten van chocolade het hormoon endorfine vrij, dat ook wel het gelukshormoon wordt genoemd. Hierdoor voelt u zich direct beter! Daarnaast is uit psychologisch onderzoek gebleken dat men per dag slechts een bepaalde hoeveelheid discipline kan opbrengen. Als u bijna door uw discipline heen bent, maar toch echt nog even door moet, zal het eten van een gezond tussendoortje het werk niet ten goede komen. Goed excuus om even te genieten!

Meer tips lezen? Houd dan de Places blogpagina in de gaten!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Places Lokale SEO!