Futloos? Krachtvoer voor op het werkFutloos? Krachtvoer voor op het werk

U kent ze wel, van die dagen waarop het maar niet wil lukken. Uw concentratie is minimaal, u bent snel afgeleid en de energie is ver te zoeken. Toch móet u door, want dat verslag moet vandaag af of u heeft die prangende deadline. Om uzelf wat extra energie te geven, is een goed tussendoortje zeker welkom. Immers, die eeuwige koppen koffie komen u uiteindelijk ook de neus uit, en een rommelende maag werkt ook niet mee. Places.nl geeft 3 tips voor krachtvoer om een zware dag door te komen!

An apple a day…

Het is misschien voor de hand liggend, maar daarom niet minder waar: een stuk fruit is het ideale tussendoortje. In fruit zitten veel suikers, die u kunnen helpen weer een beetje op te peppen. Ook zitten er veel vitaminen in, wat u goed kunt gebruiken als u niet helemaal lekker bent. Zeker in de koude wintermaanden met hardnekkige verkoudheden is wat extra vitamine C niet overbodig. Bovendien zitten er veel water en voedingsvezels in fruit, waardoor uw hongergevoel snel verdwijnt. En hé, fruit is ook nog hartstikke gezond. Goed voor het geweten na de feestmaand!

Een vrolijke noot

Heeft u echt honger? Kies dan voor een handje noten. Hazelnoten, amandelen, walnoten, cashewnoten: allemaal vallen ze onder dezelfde categorie en hebben ze eigenschappen die u zullen helpen uw dag door te komen. Noten bevatten met name veel gezonde vetten, waardoor u een voller gevoel krijgt. Bovendien is uit onderzoek gebleken dat bij het eten van noten het stofje serotonine vrijkomt, wat uw eetlust vermindert. Daarnaast is serotonine belangrijk voor uw geluksgevoel. U wordt dus direct vrolijker, wat weer bijdraagt aan de werkmotivatie!

De noodoplossing

Heeft u het echt zwaar en behoefte om uzelf even te verwennen? Kies dan voor een lekker stuk chocolade. Ook hierin zit suiker, wat zorgt voor een directe energieboost. Ook komt bij het eten van chocolade het hormoon endorfine vrij, dat ook wel het gelukshormoon wordt genoemd. Hierdoor voelt u zich direct beter! Daarnaast is uit psychologisch onderzoek gebleken dat men per dag slechts een bepaalde hoeveelheid discipline kan opbrengen. Als u bijna door uw discipline heen bent, maar toch echt nog even door moet, zal het eten van een gezond tussendoortje het werk niet ten goede komen. Goed excuus om even te genieten!

Meer tips lezen? Houd dan de Places blogpagina in de gaten!


Delen:


Vul in voor Gratis advies

Places.nl helpt ondernemers groeien. Jouw bedrijf heeft specifieke online uitdagingen. daarom gaan onze online experts graag vrijblijvend in gesprek met je over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.


Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs?
En wil jij gebeld worden op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je gegevens in via onderstaande button en wij nemen vrijblijvend contact met je op.
Zoeken
Zoek