Places logo
Menu

Eindejaar-sale: dit wordt er aangeboden tijdens de feestdagen

Eindejaar-sale: dit wordt er aangeboden tijdens de feestdagen

In de laatste maanden van het jaar wordt je doodgegooid met aanbiedingen in winkelfolders. Van eindejaar-uitverkopen tot feestdagen-gerelateerde aanbiedingen, je ontkomt niet aan de vele productadvertenties. Sommige producten worden rond deze tijd van het jaar zelfs nog meer aangeboden dan in andere maanden. In samenwerking met Beste.nl zocht Telefoonboek naar de opvallendste stijgers en dalers in de laatste maanden van het jaar: hierin worden de maanden oktober, november en december met elkaar vergeleken.

Luchtverfrissers

Producten in de categorie dierenverzorging en dierenvoer hebben hun grootste piek in oktober (78 en 741 aanbiedingen). Waarschijnlijk speelt dierendag een rol bij dit verschil. Opvallend: er worden bijna twee keer zoveel luchtverfrissers voor het toilet in oktober aangeboden dan in de twee maanden daarna: in oktober staan er 223 aanbiedingen in de folders, tegenover 121 en 140 in november en december. Ook schoonmaakartikelen zijn in deze maand vaker in de reclame.

Cadeaus

Zaken zoals gezelschapsspellen (309 aanbiedingen), babyspeelgoed (117), kinderboeken (77) en games (180) zijn het vaakst in november in de aanbieding. Tevens worden in de categorie snoepgoed (891) en cadeausets (147) in november de meeste aanbiedingen gedaan. Hier valt duidelijk een trend op te merken in de aanloop naar vijf december. Een heel andere productcategorie die vaak wordt aangeboden is sterke drank: 428 aanbiedingen in november tegenover 273 en 346 in oktober en december.

Goede voornemens

Producten die in december een enorme stijging doormaken zijn afslankvoeding (144 aanbiedingen in december tegenover 70 en 88), artikelen die helpen te stoppen met roken (31 tegenover twee en nul) en fitnessapparatuur (28 tegenover zeven en vijf). Dit heeft waarschijnlijk te maken met alle goede voornemens die men gaat bezigen begin januari. Vuurwerk wordt zelfs alleen maar in december aangeboden. Ook voedingswaren als wijn, brood en vlees zijn vaker in de aanbieding in december. Bier wordt in alle maanden veel in de reclame gezet, maar het meest in november. Gek genoeg zijn ook computerbenodigdheden vaak in december in de aanbieding.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!