Places logo
Menu

Een op de zes werknemers heeft last van ongewenst gedrag door collega's

Een op de zes werknemers heeft last van ongewenst gedrag door collega's

Onderzoeksinstituut TNO heeft bekend gemaakt dat een op de zes werknemers in Nederland vorig jaar last had van ongewenst gedrag door collega"s en leidinggevenden.

Een enquête van TNO wijst uit hoe het ongewenste gedrag werknemers beïnvloed. Het gedrag dat in kaart is gebracht betreft pesten, seksuele intimidatie, intimidatie, discriminatie en zelfs geweld.

Bijna een kwart van de werknemers ondervond dit ongewenste gedrag van klanten, patiënten, leerlingen of andere externe partijen waarmee zij op hun werk te maken kregen.

Volgens TNO is dit ongewenste gedrag een belangrijke oorzaak van werkstress en verzuim. Uit het onderzoek blijkt dat vorig jaar ongeveer 16 procent van alle verzuimde werkdagen, werkstress als reden hadden. In totaal waren Nederlandse werkgevers het afgelopen jaar 2 miljard euro kwijt aan verzuim wegens werkstress.

Klachten bestrijden

Het onderzoek wijst tevens uit dat een op de zeven werknemers te maken krijgt met burn-outklachten. De laatste paar jaren zijn er verschillende maatregelen getroffen om dit soort problemen aan te pakken.

Van alle werkgevers voert 77 procent momenteel een beleid om werkstress proberen te bestrijden. In 2014 was het nog maar 69 procent van alle werkgevers die een dergelijk beleid voerden.

Er worden bijvoorbeeld lezingen of workshops gehouden om problematiek rondom werkstress bespreekbaarder te maken op de werkvloer. Ervaringen van collega"s kunnen dan ook erg behulpzaam zijn bij het verwerken van aan werk gerelateerde stress.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!