Places logo
Menu

E-mails zijn verleden tijd, Slack is de chat-app van nu

E-mails zijn verleden tijd, Slack is de chat-app van nu

Bij onder meer Samsung, eBay, Dow Jones, Deloitte en Airbnb wordt het elke dag gebruikt als primair communicatiekanaal: Slack. Deze nieuwe digitale werkvloer is een chat-app voor op het werk. Niet alleen gaat Slack overvolle mailboxen tegen, maar doet het ook dienst als archief. Ben jij al verslackt?

In de praktijk

Slack werkt ontzettend makkelijk. De baas maakt een Slack aan en nodigt zijn werknemers uit. De werknemers kunnen op hun beurt weer kanalen maken. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een kanaal voor marketing, een kanaal voor development of een voor nieuws. Werknemers kunnen zelf kiezen welke kanalen zij wel of niet willen volgen. Er is ook de mogelijkheid tot geheime kanalen, die je alleen kunt volgen op uitnodiging. Hierbij zou je kunnen denken aan privé gesprekken met investeerders of advocaten. Ook kun je één-op-ééngesprekken voeren met alle werknemers apart. Dit kun je doen met directe berichten.

Levend archief

De berichten in elke chat verschijnen overzichtelijk onder elkaar, zoals je dat ook van andere chat-apps als Whatsapp gewend bent. Op deze manier zijn gesprekken makkelijk te volgen en bovendien kun je alles teruglezen. Even scrollen en je bent weer up to date! Daarnaast is alles terug te vinden en doet Slack dus dienst als 'levend archief'. Alle informatie staat op één plek en je hoeft niet meer verschillende mails door te spitten naar de juiste informatie. Aan belangrijke berichten kun je een ster toevoegen, waardoor het als belangrijk wordt gelabeld.

Slackbot

Om wegwijs te worden in Slack, is de Slackbot in het leven geroepen. Deze robot is een soort Helpdesk waar je een tutorial kunt volgen of vragen kan stellen. Daarnaast kun je hem ook verschillende commando's geven, bijvoorbeeld het 'remind me'-commando. Typ bijvoorbeeld '/remind me to call Piet about project X Monday at 10:00'. Op maandag om tien uur krijg je vervolgens het bericht: 'Hey, you asked me to remind you to call Piet about Project X'. Andere commando's zijn het 'mute'-commando waarmee je een chat op stil kunt zetten of het 'leave'-channel waarmee je een chat kunt verlaten.

Ook voor onderweg

Wat Slack nog aantrekkelijker maakt is het feit dat het op elk apparaat beschikbaar is. Desktops, smartphones en smartwatches hebben allen toegang tot de programma's die gratis te downloaden zijn voor Windows, Mac, Adroid en iOS. Zo blijf je dus ook op de hoogte als je onderweg bent.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!