Places logo
Menu

Dit is de winnaar van de Philips Innovation Award 2019

Dit is de winnaar van de Philips Innovation Award 2019

Jaarlijks wordt de Philips Innovation Award uitgereikt. De grootste award voor student-ondernemers in Nederland. Het wordt georganiseerd door studenten, voor studenten. De deelnemers doorlopen vier fasen om de finale te behalen: ideefase, ontwikkelingsfase, verfijningsfase en de finale. De finale vond plaats op 6 mei. Welke start-up ging er dit jaar met de award vandoor?

Rough Diamond League

De Rough Diamond League is een prijs voor ondernemingen die zich pas na 1 oktober 2018 hebben ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Het prijzengeld van 10.000 euro biedt deze start-ups de mogelijkheid om verder te groeien. Er waren drie ondernemingen die hiervoor meededen: Hable, Luuno en Waterweg. De uiteindelijke winnaar was Hable. Deze start-up biedt een braille-toetsenbord voor mobiele telefoons. Met de braille punten kunnen alle letters, cijfers en interpuncties gemaakt worden.

BI/OND grote winnaar Innovator League

De Innovator League is de voor de grootste prijs die gewonnen kon worden. The Innovator Award zorgt voor een kick-start voor succes en biedt een prijzengeld van 50.000 euro. Naast dit startbedrag worden de winnaars ook begeleid in het aanvragen van patenten, krijgen ze adviezen en veel meer. De volgende vijf ondernemingen waren genomineerd:

  • BI/OND: De start-up ontwerpt 'avatars' van menselijk eorganen die zijn gemaakt van menselijke cellen en siliconen chips. Deze kunnen gebruikt worden om de werking van medicijnen verder te onderzoeken en ontwikkelen.
  • Dyme: Dit is een app die een duidelijk overzicht biedt van alle vaste lasten. Terugkerende kosten wordt geïmporteerd vanuit bankafschriften zodat er een overzicht ontstaat.
  • DeNoize: Deze start-up gebruikt technieken om geluid te dempen in ramen, om geluidsoverlast over te gaan. Het zou leiden tot een vermindering van 80 tot 90% geluidsoverlast.
  • Iron Roots: De stof polyester is erg vervuilend. Daarom streeft Iron Roots ernaar om sportkleding te maken van natuurlijk materiaal met een transparante logistieke keten.
  • Tensail: Dit bedrijf gebruikt innovatieve methoden voor spantstructuren. Zij wonnen eerder al de Venture Academy van McKinsey & Company.

Start-up BI/OND won deze Award en ging met een bedrag van 50.000 euro naar huis om verder te groeien.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!