Places logo
Menu

De vier meest inspirerende startups van dit moment

De vier meest inspirerende startups van dit moment

Nederland telt steeds meer startups. Bij deze bedrijven staan schaalbare en vernieuwende diensten of producten centraal. De volgende vier startups hebben ieder een inspirerende missie om een probleem op te lossen en daarmee een bijdrage aan onze samenleving te leveren.

  1. Plastic Whale

De eerste startup in het rijtje is Plastic Whale uit Amsterdam. Het is hun missie om alle wateren vrij van plastic te maken. Dit doen ze door het plastic afval uit de wateren van Amsterdam te vissen. Ze proberen om zoveel mogelijk mensen hierbij te betrekken door het plastic vissen als bedrijfsuitje of schoolactiviteit aan te bieden. Het plastic wordt gerecycled en hiervan worden sloepen en kantoormaterialen gemaakt. Ze zitten nu alleen nog in Amsterdam, maar hebben de ambitie om alle wateren plasticvrij te maken.

  1. Harver

Het volgende bedrijf is Harver. Deze Nederlandse startup heeft een nieuwe aanpak ontwikkeld voor sollicitatieprocedures, waarbij big data centraal staat. Harver kijkt naar de eigenschappen van alle sollicitanten en toetsen in hoeverre deze overeenkomen met de eisen uit een vacature. Om de eigenschappen van een sollicitant in kaart te brengen, moeten zij een reeks van vragen beantwoorden. Op deze manier maakt Harver sollicitatiebrieven overbodig. Het uiteindelijke doel hiervan is niet alleen het aantal aanmeldingen van ongeschikte kandidaten te verminderen - Harver hoopt ook de discriminatie op de arbeidsmarkt terug te dringen door de nadruk meer op de capaciteiten van sollicitanten te leggen. Het bedrijf gaat nu ook richting de Amerikaanse markt.

  1. Wanderwatch

Wanderwatch is het derde bedrijf in het rijtje van inspirerende startups. Deze Nederlandse onderneming heeft als doel om kinderen meer buiten te laten spelen. Hiervoor ontwikkelden zij een smartwatch, die buiten spelen combineert met het plezier van interactieve spellen. Kinderen kunnen bijvoorbeeld met de smartwatch in hun eigen straat of park op zoek gaan naar een schat. De ouders kunnen aan de hand van een GPS signaal met hun smartphone zien waar het kind zich bevindt. Zo wil deze startup kinderen van de bank af en weer in beweging krijgen.

  1. Modern fertility

De laatste startup in het rijtje is het Amerikaanse bedrijf Modern Fertility. Dit bedrijf is opgericht door een groep vrouwen. Deze startup stelt diagnoses over de vruchtbaarheid van vrouwen. Bij hen staat echter niet alleen de medische diagnose centraal; Modern Fertility vindt het belangrijk dat het in een vertrouwelijke thuisomgeving kan gebeuren. Hiervoor hebben zij een goedkope vruchtbaarheidstest geïntroduceerd, die aangevraagd wordt via het internet. Daarna wordt deze simpelweg naar huis verstuurd. Door middel van een vingerprik wordt bloed afgenomen en kan in het laboratorium de aanwezigheid van verschillende hormonen gemeten worden.

Afbeelding: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!