Places logo
Menu

Kabinet Rutte III stelt 12 miljoen euro beschikbaar voor zorgstartups

Kabinet Rutte III stelt 12 miljoen euro beschikbaar voor zorgstartups

Er wordt door het kabinet 12 miljoen euro beschikbaar gesteld voor startups die innovatieve technologie voor de gezondheidszorg ontwikkelen. Dit hebben de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Economische Zaken en Klimaat bekendgemaakt, zo schrijft Het Financieele Dagblad (FD).

Seed Capital

De twee ministeries hebben allebei geld in de Seed Capital-regeling gestoken. Een reserve waar subsidiegeld afkomstig van de overheid en privé-investeerders verzameld wordt om technologische startups de financiëren. Het geld helpt de startups bij het verkrijgen van een durfkapitaal; een financiering voor bedrijven met een hoog risico zoals startups - jonge bedrijfjes met een ietwat onzekere toekomst.

Naast de 12 miljoen euro die nu vrij wordt gemaakt, stelt het kabinet tot 2012 ook nog een extra 40 miljoen euro beschikbaar en daarna een bedrag van 5 miljoen euro per jaar.

E-health

Deze week is de nationale e-healthweek, een week waarin speciaal aandacht wordt besteed aan technologische innovatie in de gezondheidszorg - iets waar het Kabinet Rutte III op in heeft gespeeld. De financiering is bedoeld voor technologieën die zorgmedewerkers meer tijd kunnen bieden voor de behandeling van hun patiënten. Al helemaal omdat er steeds meer schaarste aan zorgpersoneel ontstaat, is het volgens het kabinet noodzakelijk dat de kwaliteit van zorg bewaakt wordt.

E-health heeft betrekking op onder andere zelfrijdende rolstoelen, zorgrobots, nieuwe ziekenhuissystemen en gezondheidsapplicaties.


Foto: Flickr

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!