Chemie startups in de toekomst welkom bij AkzoNobel DeventerChemie startups in de toekomst welkom bij AkzoNobel Deventer

Er komt een broedplaats voor open innovatie op het gebied van chemie en technologie in Nederland. De vestiging van AkzoNobel in Deventer zal dit initiatief huisvesten. Dit initiatief, met de naam Deventer Open Innovation Center (DOIC), zal een innovatiecentrum zijn voor startups in de chemie. Het is de bedoeling dat het het Europese centrum wordt voor de meest veeleisende chemie en technologie.

Banen in Deventer

AkzoNobel Specialty Chemicals, de gemeente Deventer, Herstructureringsmaatschappij Overijssel en de provincie Overijssel hebben een overeenkomst getekend voor zeven jaar om het centrum te ontwikkelen. Het initiatief biedt de stad Deventer veel voordelen. De bedoeling is namelijk dat het centrum zal zorgen voor meer bedrijven in Deventer. Ook biedt het werkgelegenheid aan 300 medewerkers en 50 gebruikers van training en educatievoorzieningen.

Chemielocaties Nederland

Nederland doet het relatief goed op het gebied van chemie. Negentien van de vijfentwintig grootste chemiebedrijven ter wereld zitten namelijk in Nederland. De grootste locaties zijn Botlek in Rotterdam, Chemelot in Geleen, Chemiepark Delfzijl, Emmtec in Emmen en Valuepark Terneuzen. AkzoNobel is op veel van deze locaties te vinden en is dan ook een toonaangevende industriële onderneming. Zij zijn een verf- en coatings onderneming en leveren bepaalde specialistische chemicaliën. Dat zij zo"n innovatief centrum huisvesten, is dan ook een logische stap.

Foto: Pixabay


Delen:


Vul in voor Gratis advies

Places.nl helpt ondernemers groeien. Jouw bedrijf heeft specifieke online uitdagingen. daarom gaan onze online experts graag vrijblijvend in gesprek met je over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.


Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs?
En wil jij gebeld worden op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je gegevens in via onderstaande button en wij nemen vrijblijvend contact met je op.
Zoeken
Zoek