Places logo
Menu

Chemie startups in de toekomst welkom bij AkzoNobel Deventer

Chemie startups in de toekomst welkom bij AkzoNobel Deventer

Er komt een broedplaats voor open innovatie op het gebied van chemie en technologie in Nederland. De vestiging van AkzoNobel in Deventer zal dit initiatief huisvesten. Dit initiatief, met de naam Deventer Open Innovation Center (DOIC), zal een innovatiecentrum zijn voor startups in de chemie. Het is de bedoeling dat het het Europese centrum wordt voor de meest veeleisende chemie en technologie.

Banen in Deventer

AkzoNobel Specialty Chemicals, de gemeente Deventer, Herstructureringsmaatschappij Overijssel en de provincie Overijssel hebben een overeenkomst getekend voor zeven jaar om het centrum te ontwikkelen. Het initiatief biedt de stad Deventer veel voordelen. De bedoeling is namelijk dat het centrum zal zorgen voor meer bedrijven in Deventer. Ook biedt het werkgelegenheid aan 300 medewerkers en 50 gebruikers van training en educatievoorzieningen.

Chemielocaties Nederland

Nederland doet het relatief goed op het gebied van chemie. Negentien van de vijfentwintig grootste chemiebedrijven ter wereld zitten namelijk in Nederland. De grootste locaties zijn Botlek in Rotterdam, Chemelot in Geleen, Chemiepark Delfzijl, Emmtec in Emmen en Valuepark Terneuzen. AkzoNobel is op veel van deze locaties te vinden en is dan ook een toonaangevende industriële onderneming. Zij zijn een verf- en coatings onderneming en leveren bepaalde specialistische chemicaliën. Dat zij zo"n innovatief centrum huisvesten, is dan ook een logische stap.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!