Places logo
Menu

De voordelen van groen op de werkvloer!

De voordelen van groen op de werkvloer!

Heeft u een Spartaans ingericht kantoor? Lekker zakelijk, strak en schone bureaus? Wellicht wordt het dan toch eens tijd om een aantal planten in uw kantoor neer te zetten, want deze zorgen niet enkel voor het welzijn van uw werknemers, maar zorgen ook voor meer zuurstof en verhogen de arbeidsproductiviteit. Places.nl zet voor u de drie grootste voordelen van planten op kantoor op een rijtje!

1. Betere luchtkwaliteit

Heeft u wel eens nagedacht over het binnenklimaat van uw kantoor? Vele kantoren voldoen namelijk niet aan de Europese richtlijnen. Wanneer uw binnenklimaat niet optimaal is en de lucht droog is, dan heeft dit ook een effect op de productiviteit en concentratie van uw werknemers. Planten verbeteren de luchtkwaliteit en verhogen het zuurstofgehalte waardoor gezondheidsklachten zoals geïrriteerde ogen, hoofdpijn en vermoeidheid verminderd worden. Dus als u de chemische stofjes wil tegengaan die deze gezondheidsklachten veroorzaken, dan zijn een paar planten in uw kantoorruimte een uitkomst!

2. Tevreden, productieve werknemers

Hoewel een Spartaanse inrichting voor velen inspirerend werkt, blijkt uit onderzoek dat deze strakke look niet altijd de productiviteit verhoogt. Planten vergroten de tevredenheid over de werkplek en zorgen ervoor dat werknemers meer betrokken zijn bij hun werk. Door een aantrekkelijke werkruimte te creëren zullen uw werknemers minder stress ervaren en meer positiviteit ondervinden tijdens hun werk. Door planten toe te voegen aan een Spartaans ingericht kantoor kan de arbeidsproductiviteit met wel 15% worden verhoogd!

3. Vermindering geluidsoverlast

Net zoals bebossing langs de kant van wegen zorgt voor minder geluidsoverlast, zorgt het hebben van planten op uw kantoor voor hetzelfde. Door het neerzetten van planten op de juiste plaatsen zorgt u ervoor dat er enkele decibellen uit de lucht worden gehaald. Planten zorgen er namelijk voor dat de nagalmtijd verminderd wordt. Om een optimaal effect te bereiken, kunt u de planten het beste plaatsen op harde houten, beton of marmeren vloeren.

Overtuigd, of heeft u al enkele planten in uw kantoorruimte? Wij nodigen u van harte uit om een reactie achter te laten. Houd onze Places blogpagina in de gaten voor meer tips om het beste resultaat uit uw onderneming te halen.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!