Places logo
Menu

Earth Hour: wat kunt u als bedrijf doen voor de toekomst van de planeet

Earth Hour: wat kunt u als bedrijf doen voor de toekomst van de planeet

Jaarlijks op de laatste zaterdag van maart, wordt met Earth Hour aandacht gevraagd voor de effecten van klimaatverandering. Earth Hour is een internationaal evenement dat huishoudens en bedrijven oproept om de verlichting en andere elektrische apparaten in hun huis voor 1 uur te doven tussen 20:30 en 21:30 uur. Meedoen is dus erg simpel: doe thuis het licht uit of sluit aan bij één van de evenementen. Als ondernemer kunt u zeker ook bijdragen aan Earth Hour door even stil te staan wat u kunt doen met uw bedrijf voor de toekomst van onze planeet.

Duurzaam ondernemen

Ruim acht op de tien ondernemers (84%) ervaart belemmeringen bij duurzaam ondernemen. Hoe dan ook wordt duurzaam ondernemer steeds belangrijker en kunt u met een paar simpele veranderingen in uw bedrijfsvoering al mee doen. Duurzaam ondernemen gaat over een manier van ondernemen die op lange termijn ook vol te houden is. Iets meer dan de helft van alle ondernemers doet dit door middel van maatregelen om duurzaam om te gaan met energie, door met producten/diensten rekening te houden met milieu en de maatschappij en/of bewust omgaan mobiliteit en transport. Wilt u nu al starten met duurzaam ondernemen? Places.nl geeft u een paar tips om duurzamer te zijn op uw kantoor.

Duurzaam printen

Door dubbelzijdig te printen, kleurgebruik te mijden en te printen in grijswaarden bent u al wat duurzamer op uw kantoor. Bovendien kunt u uw cartridges retour sturen en omruilen voor nieuwe cartridges. Dit is duurzaam, verantwoord en geld besparend! Installeer Ecofont op uw computer. Dit is een lettertype die minder inkt verbruikt zodat u langer met de toner kunt doen. Ook kunt u printen op duurzaam papier in plaats van standaard papier. U zou ook uw papier kunnen hergebruiken. Printjes mislukken namelijk regelmatig, en dit leidt tot het weggooien van ongebruikt papier. Verzamel dit papier en gebruik het als kladpapiertje, of geef een verzameling aan uw medewerkers met kinderen; die kunnen daar namelijk heerlijk op kleuren. Staan printers ook dag en nacht aan?

Interne processen verduurzamen

Koop uw kantoorartikelen in bulken in, op deze manier gaat u beter om met transport vervuiling. Wees ook kritisch waar u uw producten en/of diensten inkoopt. Probeer zoveel mogelijk samen te werken met lokale leveranciers. Denk na over hoe uw werknemers op het werk komen. Gaan ze met een eigen auto of is carpoolen ook mogelijk? Laat uw medewerkers zelf hun werktijden bepalen. Op deze manier vermijden ze de spits en dat levert dat minder files en vervuiling. Dit is uiteindelijk beter voor het milieu.

Duurzame Energie

Duurzaam ondernemen kan een positieve invloed hebben op uw energierekening. Doe het licht uit in ruimtes waar mensen niet aanwezig zijn of investeer in een bewegingsschakelaar voor verlichting. Kies bij aanschaf of vervanging van apparaten voor de energiezuinige variant. Let daarbij op het energielabel en ga voor een A++ klasse. Ook kunt u zich beter verdiepen in verschillende energieleveranciers voor uw bedrijfspand. Kijk bij het overstappen welke energieleverancier u groene energie leveren. En leent uw bedrijfspand zich ervoor, overweeg dan bijvoorbeeld om zonnepanelen te installeren.

Communiceer duurzame keuzes

Laat aan uw klanten weten dat u duurzaam onderneemt. Klanten en/of opdrachtgevers willen in deze tijd graag weten of bedrijven van wie zij producten afnemen zich actief bezighouden met duurzaam ondernemen.

Het evenement 'Earth Hour' is een initiatief van het Wereld Natuur Fonds (WNF). Het eerste 'Earth Hour' werd in Australië op 31 maart 2007 gehouden. Tegenwoordig doen bijna alle landen van de wereld mee.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!