Places logo
Menu

Met deze vier tips vermindert u het plastic gebruik op kantoor!

Met deze vier tips vermindert u het plastic gebruik op kantoor!

Ze zijn niet meer uit ons leven weg te denken: plastic verpakkingen. In de gemiddelde supermarkt of bouwmarkt vliegt het plastic u om de oren. Denk bijvoorbeeld aan plastic tassen en wegwerpbekertjes. En als u om zich heen kijkt op kantoor, ziet u waarschijnlijk ook meerdere items van plastic. Tijd om daar verandering in te brengen! In dit artikel leest u vier tips om het gebruik van plastic binnen uw bedrijf te verminderen.

Plastic afval scheiden

Afval scheiden levert veel op: plastic kan voor een groot deel hergebruikt worden, waarmee nieuwe grondstoffen, energie en geld bespaard worden. Heeft uw bedrijf nog geen prullenbak voor plastic afval op kantoor staan? Dan is het aan te raden om deze aan te schaffen. De meest voorkomende soorten bedrijfsafval naast plastic op kantoor zijn papier, karton en restafval. Zorg dat ook deze gescheiden worden. Aanrader: schaf een prullenbak met meerdere vakken aan die elk met een afvalsoort gevuld kunnen worden.

Ieder z'n eigen mok/glas

Kartonnen koffie bekertjes zijn een goed alternatief, maar het is nog beter om een afwasbare mok of beker te gebruiken. Houd er natuurlijk wel rekening dat ook afwassen impact heeft op het milieu. Gebruik de mok of beker het liefst meerdere keren zonder af te wassen of spoel deze met koud water. Dit geldt ook voor het gebruik van glazen, waarmee u plastic flesjes kunt vervangen. Nog niet overgestapt? Uw bedrijf kan plastic of kartonnen bekertjes laten ophalen voor recycling. Het is dan wel belangrijk dat de bekertjes leeg, oftewel vrij van afval, zijn.

Laat medewerkers meedenken

Laat medewerkers nadenken over de mogelijkheden van afval. Dat ene plastic flesje hoeft niet meteen weggegooid te worden, het kan een tweede leven krijgen. Wedden dat er collega's zijn die het leuk vinden om dit samen op te pakken? Maak er een leuke competitie van en beloon degene met het leukste en meest originele idee.

Lunch afvalvrij

Een zelfgemaakte lunch in een herbruikbaar bakje of een kant-en-klare maaltijdsalade met een plastic verpakking uit de supermarkt: het maakt een groot verschil. En dan hebben we het nog niet eens over het bestellen en laten bezorgen van eten. Daarbij komt nog meer plastic kijken, waaronder plastic zakken, wegwerp bakken en wegwerpbestek. Nog niet overtuigd? U zou een middag eten kunnen bestellen en een middag een zelfgemaakte lunch mee kunnen nemen. Bewaar beide keren het afval en vergelijk dit met elkaar. Goed voor de bewustwording bij u en uw medewerkers!

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!