Places logo
Menu

5 tips voor een duurzamere schoonheidspraktijk

5 tips voor een duurzamere schoonheidspraktijk

U heeft het zich als schoonheidsspecialist, massage specialist of pedicure specialist wellicht wel eens afgevraagd: hoe onderscheid ik mijn praktijk van andere praktijken? Iets wat steeds belangrijker wordt voor u en uw klanten is toch wel het milieu. Sommige klanten vinden dit erg belangrijk en kiezen dan ook een praktijk uit die hier rekening mee houdt. Het is daarnaast ook nog eens voordeliger voor u, omdat u zuiniger met energie omgaat. Maar waar begint u als u uw praktijk duurzaam wil maken? Places.nl zocht het uit.

#1 Denk aan de merken waar u mee werkt

Kies voor merken die ook duurzaam zijn. Dit houdt in: producten zonder chemische toevoegingen. Let daarbij op de keurmerken van de producten en niet op de termen, de term "natuurlijke cosmetica" mag namelijk elk product gebruiken zonder ook echt gebruik te maken van duurzame ingrediënten. Een voorbeeld hiervan is Yves Rocher, een bedrijf dat cosmeticaproducten maakt van alleen biologische planten.

#2 Kies voor gebruikte tweedehands meubels en zuinige apparaten

Deze meubels en apparaten belasten het milieu zo min mogelijk en tweedehands meubels zijn daarnaast ook nog eens goedkoop. Wilt u toch nieuwe meubels? Kijk dan of de meubels op een duurzame manier geproduceerd zijn. Meubels van hout en van biologisch katoen zijn dan een goede keuze. Daarnaast is de keuze voor apparaten ook een belangrijke, kies voor zuinige modellen. Deze gebruiken minder energie en zijn dus ook voordeliger voor de rekening. Het gebruik van LED-lampen raden wij ook aan, deze gebruiken tot wel 30% minder energie dan andere lampen.

#3 Recycle uw afval

Tot wel 90% van uw afval kan u hergebruiken. Scheidt uw afval, ook dit is natuurlijk goed voor het milieu. Schaf wegwerpartikelen aan die u normaal meteen weg zou gooien zoals mondkapjes en tasjes niet meer aan, kies in plaats daarvan voor recyclebare artikelen. Hiermee bespaart u ook nog eens op financieel gebied.

#4 Kleine handelingen maken ook al het verschil

U kunt door kleine dingen handelingen al een groot verschil maken. Zet bijvoorbeeld uw computer uit en doe de lichten uit als u sluit. Ga zuinig om met papier en laat de verwarming niet de hele dag aanstaan. Misschien zijn deze tips voor de hand liggend, maar dit wordt nog regelmatig vergeten.

#5 Schoonmaakmiddel

Ook in schoonmaakmiddelen zit er een groot verschil. Van chemisch tot biologisch, u kunt ze allemaal vinden. Kies dan natuurlijk voor een groen en duurzaam middel. Tot slot is het slim om niet te veel schoonmaakmiddel te gebruiken, zo doet u nog langer met één fles.

Foto: Canva

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!