Places logo
Menu

Zalando richt zich op duurzame verpakkingen

Zalando richt zich op duurzame verpakkingen

Zalando wil de verzending van zijn pakketten duurzamer maken. Het hergebruiken van verpakkingen moet daar een grotere rol in gaan spelen. De online retailer test het idee binnenkort in verschillende landen. Met oog op het verminderen van afvalproductie en uitstoot van kooldioxide, lijkt dit idee van Zalando een stap in de goede richting te zijn wat betreft het verduurzamen van online shoppen.

Hergebruik verpakkingen

Het is de bedoeling dat verpakkingen vaker dan 1x worden gebruikt. De klant kan de doos of gewatteerde envelop weer terugsturen naar Zalando zodat die weer gebruikt kan worden voor een andere klant. Hoe vaker, hoe beter voor het milieu, aldus Uwe Streiber, verpakkingsmanager bij Zalando.

Reduceren van kunststof en plastic

Om de verduurzaming van Zalando nog meer te bevorderen heeft Zalando kunststof verpakkingen voor beautyproducten in de ban gedaan. Zalando introduceert nieuwe verpakkingsmaterialen en verpakt de producten voortaan in papieren zakken. Dit met oog om e-commerce milieuvriendelijker te maken. Melanie Hultsch, verantwoordelijk voor de duurzaamheid bij Zalando geeft aan: "We willen een betere oplossing voor de plastic zak waarin de kleding nu wordt verpakt.' Zalando denkt aan een papieren variant of gerecyclede kunststoffen als alternatieven.

Duurzame merken

Bovendien heeft Zalando dit jaar meer duurzame merken aan hun bestaande assortiment toegevoegd. Inmiddels biedt het bedrijf naar eigen zeggen al meer dan 15.000 van deze duurzame producten aan. Volgens Zalando beginnen klanten zich steeds meer zorgen te maken over de planeet. Hierdoor raken ze steeds meer geïnteresseerd in ecologische merken. Het bedrijf wil het aantal duurzame merken in de toekomst verder uitbreiden.

Bent u ook aan het overwegen om uw bedrijf te verduurzamen? Het verduurzamen van verpakkingen kan al een stap in de goede richting zijn. Daarnaast zou u kunnen kijken naar het verduurzamen van onderdelen van uw producten of zou u duurzame producten kunnen opnemen in uw assortiment.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!