Places logo
Menu

De smartphone voor het eerst in verkoop gedaald sinds zijn opkomst

De smartphone voor het eerst in verkoop gedaald sinds zijn opkomst

Voor het eerst in veertien jaar is er geen stijging, maar een daling te zien in de verkoopcijfers van smartphones. Dit bleek uit het onderzoek van onderzoeksbureau Gartner. Waar in 2011 alleen al de verkoop van iPhones met 50% steeg, is er nu een wereldwijde daling van smartphones in het algemeen geconstateerd van 5,6 procent. Hierbij gaat het om de cijfers van het vierde kwartaal van 2017 vergeleken met het vierde kwartaal van 2016. Als gekeken wordt naar de cijfers van heel 2017 is er nog wel een stijging te zien van 2,7 procent. Over de oorzaak van de daling kan alleen gespeculeerd worden.

Toch stijging bij twee smartphone merken

De merken Huawei en Xiaomi stegen wel in verkoopcijfers. Huawei had een bescheiden stijging van 7,6 procent vergeleken met de 79 procent van Xiaomi. In 2016 was Xiaomi al de op vier na grootste smartphonefabrikant ter wereld. Dit komt omdat de toestellen van het merk erg scherp geprijsd zijn. De smartphones kosten vaak de helft van de Samsung of iPhone modellen, wat zij bekostigen door te besparen op marketingkosten.

Koplopers

Ondanks dat de stijging alleen bij de bovenstaande merken te zien is, betekent het niet dat zij nu de koplopers zijn binnen de smartphonemarkt. Samsung staat met 20,9 procent van het marktaandeel met stip op 1, gevolgd door Apple die 14 procent van het marktaandeel vertegenwoordigt. Huawei komt daar wel snel achter met 9,8 procent. Mocht het zo doorgaan dan is het natuurlijk de vraag of Samsung en Apple hun koppositie zullen behouden.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!