Places logo
Menu

Binnenkort een biertje of wijntje bij de kapper of in de boekenwinkel?

Binnenkort een biertje of wijntje bij de kapper of in de boekenwinkel?

U kunt als ondernemer in de detailhandel binnenkort misschien ook producten aanbieden die passen bij uw hoofdinkomen. VVD-kamerlid Erik Ziengs wil dat het aanbieden van een passend product niet meer verboden wordt.

Eerder beleid

Het was eerder, afhankelijk van de gemeente, al mogelijk om 20% van het vloeroppervlak van een winkel te gebruiken voor horeca. Er zit wel een maximum op van 20 m2. Ook mocht het horecagedeelte zich niet bevinden aan de straatzijde. Eerder werd er in Amsterdam al een proef gedaan waarbij dit wel werd toegestaan en het oppervlak werd verhoogd naar 50%. Echter, er mocht dan geen alcohol geschonken worden. Erik Ziengs wil dit in de toekomst wel toestaan.

Winkelen als beleving

Eerder deze week publiceerde Centraal Bureau voor de Statistiek cijfers omtrent online winkelen. Hieruit bleek dat online winkels de verkoopcijfers met 21,7% zagen stijgen, terwijl dit in fysieke winkels maar 2,7% was. Het kamerlid geeft aan dat winkelen weer een beleving moet worden en daar zou het versoepelen van de mengformule-regels aan bij moeten dragen.

Gemeente verantwoordelijk

Vooralsnog lag het handhaven van de regels omtrent de Drank- en Horecawet en mengformules nog bij de gemeenten. Dat blijft over het algemeen hetzelfde, de gemeente mag besluiten of er terrassen, versterkt geluid of afwijkende openingstijden toegestaan zijn.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!