Places logo
Menu

Bewoners van de Kaasstad Alkmaar enorm positief over lokale bedrijven

Bewoners van de Kaasstad Alkmaar enorm positief over lokale bedrijven

Alkmaar wordt ook wel "de kaasstad" genoemd, een naam die te danken is aan de traditionele kaasmarkt die van april tot september nog wekelijks in de stad gehouden wordt. De stad kent een rijke historie, die doorschemert in de vele grachtjes, hofjes en huizen die vandaag de dag nog in tact zijn. Daarnaast zijn in Alkmaar meer dan tien historische kerken gevestigd, waarvan de oudste dateert uit 1520. Maar ook minder grote liefhebbers van historische gebouwen hebben in Alkmaar wat te doen. De gezellige restaurants, cafés en winkels die Alkmaar rijk is maakt het tot een stad die het brengen van een bezoek zeker waard is!

Om erachter te komen wat Alkmaarders zelf van de voorzieningen en bedrijven vinden, werden de ratings van bedrijven in deze stad vergeleken en werd er aan de hand hiervan een top 10 opgesteld. Deze ratings werden verzameld aan de hand van de database van Telefoonboek.nl, waar gebruikers naast bedrijfsinformatie ook cijfers kunnen toekennen aan een bedrijf. Het gemiddelde cijfer dat een bedrijf krijgt is gebaseerd op de cijfers gegeven voor service, prijs-kwaliteitverhouding en algemene indruk door bezoekers. De hoeveelheid beoordelingen die een bedrijf krijgt en het gemiddelde cijfer dat hieruit komt bepaalt de ranking.

Top 10 best beoordeelde bedrijven in Alkmaar

 1. Select2Connect Personeelsdiensten - 10.0
 2. Autobedrijf Jeroen Postma B.V. - 9.6
 3. Dakvervangers.nl - 9.5
 4. MediaTrend B.V. - 9.4
 5. Hoveniersbedrijf Marc Oostendorp - 9.0
 6. De BedWeters - 9.0
 7. Restauratiebedrijf Harm Kuijs - 8.9
 8. Mijn Eigen Marktplaats B.V. - 8.8
 9. Studio Top Hair Hairstyling Alkmaar - 8.7
 10. Ropaja Indonesische Catering - 8.7

De resultaten

Het bedrijf dat de eerste plek behaalde, Select2Connect Personeelsdiensten, is een uitzendbureau gespecialiseerd in de transportbranche. Het bedrijf is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar voor zowel werknemers als werkgevers. Verder richt dit bedrijf zich op één specifieke bedrijfstak waardoor het zich hierin heeft kunnen specialiseren. Het gevolg is dat deze kennis en ervaring beter kan worden overgedragen aan consumenten en bedrijven, wat bijdraagt aan een positieve ervaring met het bedrijf. De tweede plek werd behaald door Autobedrijf Jeroen Postma B.V., een bedrijf dat tweedehands auto´s verkoopt. Volgens de website beschikt dit autobedrijf over een ruim assortiment met kwalitatief goede en betaalbare auto´s. Op de derde plaats eindigde het bedrijf Dakvervangers.nl, dat zoals de naam al doet vermoeden, gespecialiseerd is in dakreparatie.

Het overzicht heeft voornamelijk betrekking op lokale en kleinschalige bedrijven, wat blijkt uit het feit dat geen enkel bedrijf onderdeel uitmaakt van een grotere keten. Blijkbaar waarderen Alkmaarse consumenten de kleinschaligheid en persoonlijke aandacht waar een lokaal bedrijf vaak over beschikt. Alkmaarse ondernemers zijn dus op de goede weg.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
 • 100% gratis en vrijblijvend
 • Marketingadvies op maat
 • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Places Lokale SEO!