Places logo
Menu

5 handige schrijftools die u helpen om de beste tekst te schrijven

5 handige schrijftools die u helpen om de beste tekst te schrijven

Heeft u regelmatig te maken met het schrijven van teksten tijdens uw werkuren? En schrijft u soms het ene artikel na het andere artikel? Dan zijn er een paar handige hulpmiddelen die u kunnen ondersteunen bij het schrijven van teksten. Er zijn namelijk honderden apps op de markt die u kunnen helpen met het boosten van uw creativiteit, het ontwikkelen van uw verhaal en het delen van uw schrijfwerk. Places.nl zet de 5 handigste schrijftools voor u op een rijtje zodat u het meeste uit uw schrijfwerk kan halen!

1. Evernote

Evernote is een digitaal notitieboekje wat je op iedere computer, tablet of smartphone kunt gebruiken. Het is een app die dus vooral draait om het maken van notities. Deze app geeft daarin eindeloos veel mogelijkheden. U kunt krantenknipsels bewaren, lijstjes opslaan met links of het als een soort dagboek gebruiken. Bovendien kunt u de camera gebruiken als documentenscanner en u kunt gemakkelijk notities delen via e-mail of bepaalde simpele taken als herinnering opslaan. De mogelijkheden zijn verrassend groot. Het mooiste van alles is dat Evernote alles synchroniseert waardoor u uw projecten vanaf elk apparaat kunt beheren. U maakt bijvoorbeeld aantekeningen op uw smartphone tijdens een meeting en kunt deze vervolgens later op uw laptop thuis uitwerken.

2. Freedom

Herkent u dat u soms tijdens het schrijven afgeleid raakt en gaat kijken of er iets op uw telefoon te doen is? Dan is deze app een aanrader! Met de app Freedom blokkeert u tijdelijk bepaalde apps, websites op uw laptop of bijvoorbeeld uw e-mail. U schakelt toegang tot deze punten tijdelijk uit. Hierdoor kunt u productief doorwerken zonder dat u de drang voelt om uw app of mail te checken na dertig minuten. Volgens Freedom verliest u namelijk telkens 23 minuten als u uw social media of e-mail checkt tijdens het schrijven. Uw gedachten hebben namelijk weer 23 minuten nodig om weer gefocust in uw schrijfopdracht te zitten.

3. Prompts for writing

Deze app helpt u verder zodra u te maken krijgt met een writersblock. De app geeft u honderden creatieve, unieke ingevingen zodat u kunt starten met het schrijven van een verhaal. Door middel van kunstmatige intelligentie kan Prompts uw schrijfstijl achterhalen en creëert het unieke zinnen en voorstellen om u verder te helpen met schrijven. Er worden soms diverse gebeurtenissen of verhalen voorgeschoteld waardoor het schrijvers kan inspireren om creatiever te schrijven. Doordat de app unieke plottwisten voorstelt in uw tekst, wordt u aan het denken gezet en kunt u creatieve invalshoeken vinden voor uw tekst.

4. Manuscript App

Indien u wel eens onderzoeksartikelen schrijft dan is Manuscripts zeker aan te raden. Deze schrijftool zorgt ervoor dat u georganiseerd te werk gaat en laat u kiezen uit diverse templates, tabellen en figuren. Bovendien kunt u gemakkelijk door de hoofdstukken heen klikken en kunt u tekst onzichtbaar maken waar u even niet op wilt focussen, zodat u op andere delen van de tekst kan focussen.

5. Woordenlijst.org

Twijfelt u tijdens het schrijven wel eens over de spelling van bepaalde woorden? Via Woordenlijst.org kunt u woorden opzoeken en krijgt u de correcte spelling in de tegenwoordige tijd, verleden tijd, voltooid deelwoord en tegenwoordig deelwoord te zien. De tool is overigens helemaal gratis te gebruiken. Een zeer handige app bij twijfel over bepaalde spelling.

Er zijn uiteraard nog meer handige schrijftools te vinden die u eindeloos mogelijkheden bieden om de mooiste teksten te schrijven. Hopelijk helpen de bovengenoemde tools u alvast op weg.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Places Lokale SEO!