Online Privacy

Altijd en overal op de hoogte met Places Nieuws

6 resultaten voor Online Privacy (verfijnd tot 6)

Thomas Overdijk
Ontwikkelingen in de markt
2 november 2017

Binnenkort pas betalen na ontvangst van Marktplaats-pakketjes

Betalingen zullen binnenkort bij Marktplaats pas na de ontvangst van een pakketje worden afgerond. De dienst genaamd "Gelijk Oversteken" wordt dit jaar nog geïntroduceerd. Marktplaats wilt met dit initiatief de angst van de koper verminderen en de algemene gebruikerservaring verbeteren. Er is nog een redelijk aantal personen dat het spannend vindt om via Marktplaats een bestelling te plaatsen. De vraag bestaat natuurlijk altijd of er eerlijk wordt gehandeld. Met de nieuwe service zal er geen reden meer zijn om met de spanning te leven of de verkoper wel of niet het pakketje eerlijk opstuurt. Als hij dit niet doet, dan krijgt hij namelijk niet zijn geld. De koper moet met het nieuwe systeem aangeven dat het pakketje binnen is voordat de verkoper het geld kan ontvangen. Wanneer de koper binnen zeven dagen niet aangeeft dat het pakketje binnen is gekomen, dan wordt het geld niet meer overgemaakt. Maar als de koper op zijn beurt niet laat weten dat het pakketje nooit is ontvangen, dan wordt het geld alsnog doorgespeeld aan de verkoper. De status van de bestelling wordt gecontroleerd aan de hand van de Track & Trace code. Zo wordt voorkomen dat de koper fraude kan plegen. Er zit wel een prijskaartje verbonden aan de dienst: de koper moet twee procent van het aankoopbedrag inleveren indien hij de extra veiligheid wilt.

Thomas Overdijk
ICT
26 oktober 2017

Microsoft schendt met Windows 10 de privacywet

Volgens de Autoriteit Persoonsgegevens verzamelt Microsoft met Windows 10 zonder duidelijk toestemming te vragen vertrouwelijke gegevens van haar gebruikers. Daarnaast laat Microsoft ook niet weten wat er precies met deze gegevens gedaan wordt. Wanneer de standaardinstellingen van kracht zijn, dan verzamelt Microsoft automatisch data over appgebruik maar ook worden bijvoorbeeld browseractiviteiten bijgehouden. Het is niet helemaal duidelijk wat Microsoft met de gegevens doet. Wat wel bekend is, is dat zij de data onder andere gebruikt om gepersonaliseerde advertenties aan te bieden. Autoriteit Persoonsgegevens laat weten dat er in Nederland meer dan vier miljoen gebruikers zijn van Windows 10. Wanneer Windows 10 wordt geïnstalleerd, kan wel worden geselecteerd in welke mate Microsoft persoonlijke data mag verzamelen. De Autoriteit Persoonsgegevens stelt echter dat dataverzameling bij de instellingen standaard uitgeschakeld moet zijn. Gebruikers kunnen dan eventueel zelf kiezen om het aan of uit te zetten. Microsoft laat weten dat de dataverzameling makkelijk kan worden uitgeschakeld, zij ziet geen grote problemen. Zij toont wel begrip ten opzichte van de Autoriteit Persoonsgegevens en wilt aan de wensen tegemoet te komen. Dit wederzijdse begrip maakt het ook dat de Autoriteit Persoonsgegevens nog geen boetes uit wilt delen. Makkelijk uitgeschakeld Zoals Microsoft ook al heef laten weten is de dataverzameling makkelijk uit te schakelen.Wanneer er naar instellingen wordt genavigeerd, staat er een kopje "privacy". Onder dat kopje staan de instellingen met betrekking tot dataverzameling. Hier kunnen ze worden uitgeschakeld.

Thomas Overdijk
Politiek
25 oktober 2017

400.000 handtekeningen verzameld voor referendum aftapwet

Door een groep jongeren is er een referendum gestart tegen de nieuwe aftapwet. De wet geeft de overheid meer bevoegdheden om burgers (online) in de gaten te houden. De initiatiefnemers die tegen zijn, hebben voor het referendum meer dan 407.000 handtekeningen verzameld. Voordat een referendum naar de kiesraad doorgaat, moeten er 300.000 handtekeningen verzameld worden. De initiatiefnemers van het referendum hebben laten weten dat zij meer dan genoeg handtekeningen hebben. Het is nu aan de Kiesraad om dit goed te keuren. Zij zullen de handtekeningen ter controle tellen. 1 november zal waarschijnlijk bekend worden gemaakt wat de volgende stappen zijn. Verschillende oppositiepartijen hebben zich uitgelaten over de nieuwe aftapwet. Volgens de belanghebbenden die kritiek uitten wordt de privacy van onschuldige burgers geschonden. De overheid laat weten dat de wet in leven is geroepen om onschuldige burgers juist te beschermen. Zij willen proactief mistanden aan de kaak stellen in een tijd dat misdaden vaak via het internet geregeld worden.

Jeroen Rutten
Beveiliging
8 september 2016

Privacy: de sleutel tot succes

In de huidige samenleving is bijna niets wat u doet geheim. Data worden in veel gevallen vastgelegd en doorverkocht, en daarmee lijkt privacy verleden tijd. Places.nl vertelt u in deze blog over de basics rondom dit thema. Dataverzameling Voor marketingdoeleinden wordt een enorme hoop data verzameld. Er worden profielen gemaakt van internetgebruikers, die worden geanalyseerd en uiteindelijk worden potentiële klanten zo gericht mogelijk benaderd met een (marketing)boodschap. Als bedrijf kunt u gebruik maken van first-, second- en third party data. First party data zijn verzameld door het eigen bedrijf, second party data komen uit een gedeelde database met een ander bedrijf en third party data worden verhandeld op marktplaatsen. Privacy Data mogen vaak worden verzameld, zolang zij maar niet te herleiden zijn tot een specifiek persoon. Zo worden bijvoorbeeld in de gezondheidszorg geanonimiseerde data over ziekten en medicatie bewaard met gegevens zoals woonplaats of geslacht om patronen te analyseren. In sommige gevallen zijn deze persoonsgegevens zo gedetailleerd of uniek, dat ze alsnog te herleiden zijn naar de anonieme bron. Zo leveren veel data ongewild persoonsgegevens op. Ook koppeling van informatie over personen door cookies met een uniek ID leveren persoonsgegevens op. Vertrouwen Vertrouwen is erg belangrijk en het respecteren van privacy zorgt voor vertrouwen. Niet het verzamelen van data is het belangrijkst, maar het goed omgaan met deze data is dat wel. Hierbij is het belangrijk om een aantal vragen vooraf te beantwoorden: Welke data verwerkt u? Wat wilt u met deze data? Wat mag u met deze data doen? Wie informeert u en hoe? Welke afspraken maakt u met derden? Naast het schenden van vertrouwen bij uw (potentiële) klanten en een schade van uw reputatie, kan overtreding u ook een boete opleveren. Daarom is het verstandig om goed op te letten hoe u met gegevens omgaat. De grens tussen datagebruik om uw klant zo goed mogelijk te helpen en privacyschending is namelijk niet altijd even duidelijk. Places blog Wilt u meer nieuws of informatie lezen voor ondernemers? Houd dan de Places blogpagina in de gaten. Hierop vindt u dagelijks nieuwe blogs over relevante ontwikkelingen voor ondernemers. Wilt u meer weten over wat Places voor u kan betekenen? Neem contact op via 024-3555299, wij helpen u graag verder!



Even geduld alstublieft...