Places logo
Menu

Mijn bedrijf op Google Maps

Mijn bedrijf op Google Maps

Mijn bedrijf op Google Maps

Het toevoegen van jouw bedrijf aan Google Maps is de gemakkelijkste manier om mogelijke klanten en klanten naar je bedrijfslocatie te navigeren. Het is niet alleen belangrijk dat je hoog staat in de organische resultaten van Google, ook in de zoekresultaten van Google Maps valt veel succes te behalen. In dit artikel wordt uitgelegd hoe jij jouw bedrijf op Google Maps plaatst en wat de voordelen daarvan zijn.

Waarom staat mijn bedrijf wel of niet op Google Maps?

Als uw bedrijfsvermelding geen locatieautoriteit heeft, wordt het bedrijf niet weergegeven op Google Maps. Je moet de locatie inschakelen om een bedrijf op de kaart weer te geven. Anders wordt je bedrijfslocatie alleen weergegeven op Google Maps wanneer een zoeker er direct naar zoekt op Google Maps.

De voordelen

Jouw bedrijf op Google Maps plaatsen is geheel gratis. Jouw bedrijf plaatsen op Google Maps vergoot de fysieke en online vindbaarheid. Google Maps is slechts de eerste stap in een succesvolle SEO-campagne. In combinatie met een goede website die op Google Zoeken kan verschijnen, en optimalisatie-inspanningen kan je de klikfrequentie en verkoop van jouw bedrijf verhogen.

Hoe plaats ik mijn bedrijf op Google Maps?

Het toevoegen van jouw bedrijf is eenvoudig en dus zeker de moeite waard. De eerste stap die je moet nemen is, log op uw computer in bij Google Maps. Vervolgens kan je jouw bedrijf op drie manieren toevoegen:

1. Voer het adres in de zoekbalk in. Klik aan de linkerkant van jouw bedrijfsprofiel op 'je bedrijf toevoegen'.

2. Klik met de rechtermuisknop ergens op de kaart. Klik vervolgens op 'je bedrijf toevoegen'.

3. Klik op het 'menu' linksboven en vervolgens op 'voeg je bedrijf toe'.

Volg de instructies op het scherm om de registratie te voltooien.

Met een Google Maps vermelding zorg je voor betere lokale vindbaarheid. Dat is fijn voor je huidige klanten, die je snel en makkelijker kunnen bereiken, maar ook voor potentiële klanten. Heb jij nog geen Google Maps vermelding, maak er dan snel één aan door de bovenstaande stappen te volgen.

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!