Places logo
Menu

Online vindbaarheid: 6 redenen waarom dit van belang is

Online vindbaarheid: 6 redenen waarom dit van belang is

Tips om goed online vindbaar te zijn kunt u met één druk op de knop via Google vinden. Maar waarom is het goed om online vindbaar zijn eigenlijk zo belangrijk? Places.nl geeft u zes redenen waarom het belangrijk is voor uw mkb-bedrijf om hoog in de zoekresultaten van Google te staan.

1. De helft van alle Nederlanders zoekt online naar bedrijfsinformatie

Als uw potentiële klanten op zoek gaan naar bedrijfsinformatie, doet de helft dit online. Dus niet via een papieren telefoonboek of krantje. Zorg ervoor dat u daar vindbaar bent waar uw klanten op zoek gaan.

2. Van die Nederlanders zoekt 98% via Google of andere zoekmachines

Via Google kunt u uw vindbaarheid eenvoudig vergroten. Denk hierbij aan uw zoekwoorden, contactgegevens en het 'lenen' van goede vindbaarheid van grotere websites zoals Telefoonboek.nl en Openingstijden.com en Google Mijn Bedrijf. Meld uw bedrijf gratis aan en wordt op die websites gevonden.

3. Veel concurrenten lopen nog achter

Meer dan de helft van het mkb (57%) heeft haar website niet geoptimaliseerd voor zoekmachines. Dit is uw kans! Wilt u die andere bakker om de hoek nu eindelijk een keer voor zijn? Zorg ervoor dat uw website of gegevens 100% klaar zijn om gevonden te worden door potentiële klanten. Maak uw site daarnaast ook gebruiksvriendelijk voor mobiele websitebezoekers en wees uw concurrent helemaal voor!

4. Maar... niet alle concurrenten

Mis de boot niet wat betreft online vindbaarheid. Wanneer potentiële klanten op zoek gaan naar een bedrijf en uw bedrijf komt niet naar voren, zullen zij eerder gebruik maken van de diensten van uw concurrent. Een kwart van de websites van mkb-bedrijven zijn al vijf jaar of ouder. Zorg dat uw website wel hoog in de zoekresultaten van zoekmachines komt te staan!

5. Lokale online vindbaarheid wordt steeds belangrijker

Het aantal mensen in het bezit van een smartphone groeit, en waarom zouden klanten zoeken naar een landelijk bedrijf als de gezochte producten of diensten ook in de buurt te vinden zijn? Daarnaast hebben potentiële klanten die lokale zoekopdrachten invoeren een sterkere intentie om gebruik te maken van uw producten of diensten dan landelijke zoekopdrachten. Weet u niet hoe u zich op de belangrijkste kanalen moet aanmelden en deze gegevens goed kan beheren? Met Places Bedrijfsvermelding beheert u vanuit één dashboard al uw (online) bedrijfsprofielen bij de 12 belangrijkste zoekmachines, navigatiesystemen en websites zoals Google, TomTom, Facebook, Foursquare, Apple Maps en Uber. Hoe online zichtbaar bent u bij al deze kanalen? Check het nu gratis.

6. Online vindbaarheid hoeft niet duur te zijn

Flyers, posters, advertenties in kranten, brochures, iedereen heeft er ooit wel eens gebruik van gemaakt. Al dit drukwerk kost handenvol geld, terwijl u door middel van enkele zoekwoorden al heel eenvoudig een groter effect kunt bewerkstelligen. En daar hoeft u geen dure drukkosten voor te betalen. Flyers, posters en advertenties komen niet automatisch tevoorschijn wanneer klanten op zoek gaan naar bedrijfsinformatie. Places.nl biedt u als ondernemer aan om gratis onlinegevonden te worden precies wanneer uw potentiële klant zoekt. Telefoonboek.nl staat hoog in de zoekresultaten van Google. Door uw bedrijfsvermelding volledig te maken zorgt u er binnen vijf minuten voor dat ook uw website beter online vindbaar is. Wilt u meer informatie over uw online vindbaarheid? Mail of bel ons gerust even via info@places.nl of 024 3555 299.

Ja, ik wil meer weten over online vindbaarheid

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!