Places logo
Menu

Zegt u als ondernemer 'ja' tegen de Ja/Ja-sticker?

Zegt u als ondernemer 'ja' tegen de Ja/Ja-sticker?

Iedereen kent de Nee/Nee- en Ja/Nee-stickers wel die u op uw brievenbus kunt plakken tegen ongeadresseerd drukwerk. Maar heeft u al gehoord van de Ja/Ja-sticker die nu ter discussie staat? Deze sticker geeft aan dat u folders wilt hebben. Wie deze sticker niet op zijn deur heeft zou automatisch geen reclame meer ontvangen. Places.nl vertelt u in deze blog meer over deze nieuwe sticker.

Amsterdamse detailhandel niet blij met Ja-ja sticker

Dertig winkelketens en organisaties in de detailhandel hebben een brandbrief naar de gemeente Amsterdam geschreven. De Amsterdamse gemeenteraad heeft namelijk het plan om een Ja/Ja-sticker in te voeren voor ongeadresseeerd drukwerk. Dit zou betekenen dat er enkel bij de brievenbussen met deze sticker nog reclame naar binnen mag.

Slecht voor omzet en werkgelegenheid

Door de invoering van de Ja/Ja-sticker zou de omzet en de werkgelegenheid in de Amsterdamse detailhandel flink omlaag gaan. Want door de Ja/Ja-sticker zou het betekenen dat inwoners van Amsterdam standaard geen folders meer in de brievenbus krijgen. De winkeliers verwachten dat dit een banenverlies zal opleveren, wat kan oplopen tot vierduizend banen en een omzetdaling van €800 miljoen.

Folders zijn nog steeds effectieve reclamemiddelen

Volgens de winkeliers dragen folders substantieel bij aan de bekendheid en beeldvorming van de winkelformules, producten en diensten. Folders zijn nog altijd het meest effectieve reclamemiddel omdat ze verantwoordelijk zijn voor 29% van de omzet. In Amsterdam zijn ongeveer 800 winkels wat zo'n 10% van het totale Nederlandse winkelbestand is.

10 miljoen kilo papier minder per jaar

Het initiatief komt van de Partij van de Dieren (PvdD) en zou 10 miljoen kilo papier per jaar schelen en dus 33.000 bomen. Volgens de PvdD krijgen huishoudens gemiddeld 33 ongevraagde folders per week. De brancheverenigingen zijn het hier niet mee eens, zij zeggen dat de verspilling veel minder is. Van al het papier dat ingezameld wordt, wordt 85% namelijk gerecyled en verwerkt tot nieuw papier.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!