Places logo
Menu

Bijna 335 duizend mkb-bedrijven extra actief vergeleken met 10 jaar geleden

Bijna 335 duizend mkb-bedrijven extra actief vergeleken met 10 jaar geleden

In de business economy zijn aan het begin van het derde kwartaal in 2019 1,16 miljoen mkb-bedrijven actief. Deze groei komt met name uit microbedrijven. Dit zijn bedrijven met 1 tot 10 werkzame personen. Bent u mkb'er en bent u benieuwd hoe de markt en de bedrijven zich om u heen ontwikkelen? Lees dan snel verder.

Cijfers aantal mkb'ers

Op staatvanhetmkb.nl verschenen recent nieuwe cijfers over het aantal mkb-bedrijven in Nederland. Opvallend is dat er bijna 335 duizend bedrijven meer actief zijn dan 10 jaar geleden. Van de 1,16 miljoen mkb-bedrijven die momenteel actief zijn, bestaat 41% al langer dan 10 jaar. Ruim 330 van de 335 duizend bedrijven die er de afgelopen jaren bijkwamen, zijn microbedrijven. Het aantal bedrijven met 10 tot 250 werkzame personen is op dit moment 52 duizend. Dit is vergelijkbaar met het aantal in 2019.

Binnen welke markten zijn zij actief?

De grootste groei vond plaats in de informatie- en communicatiesector, met een groei van ruim 67%. Het aantal IT-dienstverleners groeide en het aantal filmproducenten en vloggers verdubbelde bijna. Daarnaast kwamen er tienduizenden webwinkels bij, ook het aantal bierbrouwerijen groeide. Binnen de categorie vervoer zijn tegenwoordig meer pakketbezorgers actief. Opvallend is dat vooral binnen de industrie en bouwnijverheid bedrijven met 10 tot 250 werknemers afnamen. Daarentegen kwamen er meerdere kleine bedrijven voor terug.

Hoe lang bestaan de meeste mkb-bedrijven?

Hoe groter de bedrijven, hoe langer ze waarschijnlijk bestaan. Dit jaar is 41% 10 jaar of langer actief. In het middenbedrijf, wat wordt gedefinieerd als 50 tot 250 werkzame personen, bestaat 80% langer dan 10 jaar. Mkb-bedrijven die minder dan 3 jaar bestaan zijn in het eerste deel van 2019 vooral actief in verhuur en overig zakelijke diensten (25%) en in vervoer en opslag (24%).

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!