Places logo
Menu

Zo beperk je de invloed van het coronavirus op je bedrijf online

Zo beperk je de invloed van het coronavirus op je bedrijf online

Nu er door de overheid geadviseerd wordt zoveel mogelijk sociale contacten te vermijden blijven mensen het liefst thuis. Op horecagelegenheden hebben de maatregelen de grootste invloed, maar ook vele andere bedrijven hebben er mee te maken. Zo wordt er waar kan steeds meer thuis gewerkt en heerst er een hoop onzekerheid waar je als ondernemer weinig tot geen invloed op hebt. Waar je als ondernemer wel invloed op hebt, zijn je online bedrijfsgegevens up-to-date houden. Het is vooral nu namelijk erg belangrijk om je bedrijfsgegevens zoals openingstijden, maar ook je telefoonnummer goed online te hebben staan. Hieronder ontdek je waarom en hoe je dit het beste kan aanpakken.

Vermijd dat klanten voor een dichte deur staan

Omdat veel bedrijven gesloten zijn en mensen nu zo min mogelijk de deur uit willen, is het belangrijk om je openingstijden online actueel te houden. Ben je gesloten of heb je aangepaste openingstijden? Communiceer dit dan met de klanten en zorg dat dit overal juist wordt gecommuniceerd. Zo voorkom je dat mensen overbodig voor een dichte deur te staan. Klanten zullen het niet waarderen als ze voor een tweede keer naar buiten moeten door onjuiste bedrijfsgegevens.

Houd bedrijfsgegevens overal actueel

Online bereikbaarheid en vindbaarheid zijn belangrijker dan ooit. Hoe bereikbaar ben je nu als bedrijf? Klanten zullen eerder online op zoek gaan naar jouw bedrijf en bellen of mailen in plaats van even langskomen. Check dus of je bedrijfs- en contactgegevens online wel goed vindbaar zijn op alle kanalen waar je als bedrijf te vinden bent. Denk hierbij aan Telefoonboek.nl, Openingstijden.com, Google Maps, Facebook en Apple Maps. Wil je weten hoe je er momenteel bij de belangrijkste online kanalen voorstaat? Doe dan de gratis check.

Hulp nodig?

Wist je dat Places.nl het ondernemersplatform is waar je je bedrijfsgegevens kunt beheren voor de online kanalen Openingstijden.com, Telefoonboek.nl en Google Mijn Bedrijf? Meld je hier aan als je dat nog niet gedaan had. Krijg je het niet voor elkaar om je bedrijfsgegevens goed online te zetten? Laat het ons dan weten en we helpen je graag verder. Je kunt ons bereiken via 024-3555299 of info@places.nl.

Foto: Canva

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!