Places logo
Menu

De vijf managementboeken die u deze zomer zeker gelezen moet hebben!

De vijf managementboeken die u deze zomer zeker gelezen moet hebben!

In de zomer is niets fijner dan buiten in de zon van een goed boek genieten. Dat kan een roman zijn, maar ook een boek over thema's als persoonlijke ontwikkeling, leiderschap en verandermanagement is goed te vinden in de boekwinkel. Wilt u deze zomer een managementboek verslinden, maar weet u nog niet welke? De redactie van Places Nieuws tipt vijf managementboeken.

Het 80/20-principe - Richard Koch

Van het 80/20 principe, ook wel de wet van Pareto genoemd, heeft u vast wel eens gehoord. In het gelijknamige boek geeft Richard Koch tal van voorbeelden hiervan, inclusief tips om dit principe zelf toe te kunnen passen op ondernemen. De basis van het principe komt er op neer dat 20% van uw klanten zorgt voor 80% van uw omzet en vice versa. Dat is veel breder toepasbaar, laat Koch u zien in zijn boek. Uiteindelijk leert hij u hoe u met weinig moeite veel voor elkaar krijgt. Kortom: een klassieker voor iedereen die na de zomervakantie efficiënter aan de slag wil gaan.

De zeven eigenschappen van effectief leiderschap - Stephen Covey

De zeven eigenschappen van effectief leiderschap is een echte klassieker die al jarenlang behoort tot de beste managementboeken. Dit boek over (persoonlijke) ontwikkeling en samenwerken is één van de meest gelezen managementboeken van de afgelopen jaren en heeft daarmee zeker een plek in deze top vijf verdiend. Centraal staat de vraag: 'waarom werken veel mensen niet effectief en waarom worden anderen juist wel succesvol?'. Covey geeft antwoord op deze vraag in de vorm van zeven eigenschappen van effectief leiderschap. De eerste drie eigenschappen gaan over uw ontwikkeling als persoon: u moet proactief zijn, beginnen met het eind in gedachten en prioriteiten stellen. Op het gebied van effectief en succesvol samenwerken moet u zoeken naar een win-winsituatie, eerst begrijpen en dan begrepen worden en geloven in synergie. Tot slot moet u uzelf voortdurend blijven ontwikkelen en verbeteren. Wilt u zich meer verdiepen in deze zeven eigenschappen? Dan is het aan te raden om het boek van Covey uitgebreid te bestuderen. Het gaat u gegarandeerd interessante inzichten opleveren.

Hoe je vrienden maakt en mensen beïnvloedt - Dale Carnegie

Dit boek verscheen voor het eerst in 1936, maar is nog steeds zeer relevant. Hoe je vrienden maakt en mensen beïnvloedt gaat over het maximale uit uzelf halen. Volgens Carnegie komt succes voornamelijk door het vermogen om ideeën te uiten, leiderschap te tonen en enthousiasme op te wekken bij anderen. Hij leert u in dit boek drie technieken om met mensen om te gaan, zes manieren om uzelf geliefd te maken, twaalf stappen om mensen te overtuigen en negen manieren hoe uw mensen kunt veranderen zonder ergernis op te wekken. Dit boek biedt praktische handvatten en anekdotes, waardoor het een verhaal is waar u iets mee kunt en dat ook lekker weg leest.

Hard gaan met de beste mensen - Sprout

De kern van Hard gaan met de beste mensen is dat medewerkers het groei-succes van uw bedrijf maken of breken. Als manager is het dan ook van belang om personeel te koesteren, te zorgen dat zij zich met plezier inzetten voor de missie van uw onderneming en te zorgen voor een optimale samenwerking. De gids biedt naast praktisch toepasbare inzichten van onder andere Swapfiets, Bynder en Voys ook de nieuwste tools en methodes. De onderwerpen die aan bod komen zijn zeer gevarieerd: u leert alles dat u moet weten over recruitment en service, hoe u een groeicultuur cultiveert, hoe u uw eigen leiderschap verder ontwikkelt en hoe u de beste teams samenstelt. Een absolute must-read en eyeopener voor de leidinggevenden van iedere scaleup!

Move before you're ready - Simon van der Veer & Linde Peters

Verandermanagement blijft ingewikkeld: veel goedbedoelde veranderinitiatieven komen in de praktijk niet van de grond ondanks de vele moeite die erin gestopt wordt. Move before you're ready geeft een andere kijk op verandering binnen organisaties. De titel van het boek verwijst naar de mindset die nodig is om de effectiviteit van veranderingen aanzienlijk te vergroten. Continu verbeteren door experimenteren met gewenst gedrag en acties is key. Dit sluit aan op de populaire agile-methodieken zoals Lean en Scrum. Verandering gaat tegenwoordig over veranderen in vele, kleine stappen en kort cyclisch leren en verbeteren. Daarbij staat de werkvloer meer centraal in plaats van de traditionele manier waarbij veranderaanpakken van bovenaf bedacht werden.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!