Places logo
Menu

Infographic: mindfulness voor ondernemers in 6 stappen

Infographic: mindfulness voor ondernemers in 6 stappen

Lange to-do lijstjes, veel stress en weinig slaap: het leven van een zelfstandig ondernemer gaat niet altijd over rozen. Om in deze haastige wereld rust te vinden zoeken steeds meer mensen hun rust in mindfulness. Mindfulness staat voor het open en bewust aanwezig zijn in het huidige moment. Benieuwd hoe u als ondernemer rust kunt vinden in mindfulness?

Wat is mindfulness?

Er worden drie elementen onderscheiden in mindfulness: gerichte aandacht, in het huidige moment, zonder te oordelen. Het is een vorm van meditatie waarin mensen op een niet-reactieve manier bewust worden van de fysieke en geestelijke situaties van het moment. Mindfulness werd vroeger gegeven aan mensen met terugkerende depressies en paniekstoornissen. Het is inmiddels een stuk populairder en ook in het bedrijfsleven is mindfulness ontdekt.

Positieve effecten voor ondernemers

Mindfulness heeft voor ondernemers verschillende positieve effecten. Ondernemers die regelmatig aan mindfulness doen kunnen meer energie en rust ervaren en leven over het algemeen gezonder. Het kan daarnaast bijdragen aan een ontspannen gevoel, minder stress en depressies, een betere concentratie en geheugen, en minder irritaties. Daarnaast kan het op sociaal gebied helpen om beter relaties aan te gaan en te communiceren. Tot slot kan mindfulness ondernemers helpen met zelfvertrouwen, zelfcompassie en kracht.

In het dagelijkse leven helpt mindfulness om meer begrip te hebben voor situaties. De meditatievorm helpt om meer naar het geheel te kijken in plaats van kleine dingen die misschien fout gaan. Bovendien kan het helpen om problemen op te lossen, zowel in uw professionele als persoonlijke leven.

Er zijn diverse mindfulness trainingen en cursussen die u kunt volgen. In de volgende infographic staan zes mindfulness technieken die u helpen om rust te vinden.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!