Places logo
Menu

Waarom advertenties plaatsen en laten plaatsen een goed idee is

Waarom advertenties plaatsen en laten plaatsen een goed idee is

Als (beginnend) ondernemer is het belangrijk om bekendheid te verwerven en geld te verdienen, om de kosten die in het bedrijf geïnvesteerd zijn eruit te halen. Een manier om dit te doen is door middel van advertenties op het internet. Door advertenties op andere websites en bij zoekmachines te plaatsen verwerft u bekendheid en door advertenties te laten plaatsen op uw website verdient u geld. In dit artikel wordt voor u op een rijtje gezet op welke manieren u kunt adverteren.

Advertenties plaatsen

Advertenties op internet hebben meestal een groot bereik. Dit is dan ook een goed middel voor bedrijven om bekendheid te verwerven. U kunt advertenties plaatsen op websites die door uw doelgroep bezocht worden of bij zoekmachines als Google Adwords, Yahoo! en Bing Search Marketing.

Zelf adverteren
Adverteren op een website gebeurt meestal door middel van banners. Ergens op de pagina verschijnt dan een afbeelding die uw bedrijf promoot. Zo adverteert u rechtstreeks bij de uitgever. Het is zaak websites uit te kiezen waarvan u weet dat die door uw doelgroep worden bezocht. Het is al mooi meegenomen als consumenten de banner zien, maar het zou nog mooier zijn als ze ook op de afbeelding klikken. Op Places.nl kunt u gratis adverteren.

Advertenties op uw website

Adverteren bij een zoekmachine is ook heel nuttig, bijvoorbeeld bij Google, Yahoo! en Bing. Uw advertentie verschijnt dan bovenaan de lijst met zoekresultaten op dezelfde manier als niet-betaalde zoekresultaten verschijnen, met enkel de toevoeging van "Adv." in een klein kader. Consumenten klikken hier soms op zonder te weten dat ze op een advertentie klikken. U kunt ook aan de zijkant van de pagina adverteren bij Google. Deze advertenties lijken minder op zoekresultaten, maar sluiten wel aan op de zoektermen die de consument intypt. Deze advertenties worden weergegeven in langwerpige vakken met erboven het woord "Gesponsord".

U betaalt advertenties meestal op basis van Cost-per-Mile (CPM). In de praktijk betekent dat per verschijning of per klik.


Advertenties laten plaatsen

Op uw eigen websites kunt u ook advertenties laten plaatsen. Let er daarbij op dat dit advertenties zijn die bij uw website en doelgroep passen en daadwerkelijk iets toevoegen aan uw website. Advertenties bepalen namelijk grotendeels het uiterlijk van een website. Onthoud wel dat consumenten niet altijd blij zijn met advertenties op een website.

Afbeelding: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!