Places logo
Menu

Vier kenmerken van een goede website

Vier kenmerken van een goede website

Niet alleen in de ICT-branche, maar ook in het midden- en kleinbedrijf is een goede, optimaal werkende website erg belangrijk. Het is tenslotte het online visitekaartje voor het bedrijf, en voor veel potentiële klanten het voorportaal tot het gebruik van uw product of dienst. Maar hoe moet zo'n website eruit zien en waar moet deze aan voldoen? Zeker wanneer het niet uw "core business" is, kan het bouwen en onderhouden van een website een lastige aangelegenheid zijn. Places biedt relaas: dit zijn vier belangrijke kenmerken van een goede website.

Overzichtelijkheid

Zorg ervoor dat de website niet te "druk" wordt. Wanneer er wordt geprobeerd zoveel mogelijk informatie op één pagina te zetten, wordt de boel al snel een chaos. Houd het overzichtelijk: kies voor een duidelijke, eenduidige lay-out en toon alleen de nodige informatie. Less is more zullen we maar zeggen.

Gebruiksvriendelijkheid

Een goede website is makkelijk te navigeren. Zorg dat er op een eenvoudige manier door de verschillende pagina's te springen valt. Niet teveel buttons, niet teveel pagina's. Zorg dat de bezoeker al vanaf de landingspagina weet hoe deze op een specifieke pagina terecht moet komen.

Veiligheid

Biedt uw bezoekers (en niet onbelangrijk: uzelf) een veilige website aan. Zorg dat ingevoerde (persoons-)gegevens niet aan derden verstrekt kunnen worden. Dit valt vrij eenvoudig te realiseren door het gebruik van een SSL-gecertificeerde verbinding. Deze is herkenbaar aan de letters https en de aanwezigheid van een hangslotje in de adresbalk.

Contact

Zorg dat het contact met de bezoekers zo optimaal mogelijk wordt gemaakt. Vermeldt e-mailadressen en telefoonnummers op een contactpagina die eenvoudig te vinden is en verwijs eventueel naar de eigen social media kanalen. Dit klinkt misschien allemaal erg logisch, maar bij opvallend veel websites zijn contactgegevens lastig te achterhalen. Ook kunt u het potentiële klanten makkelijk maken door een online contactformulier in te richten.

Places Websites geeft bedrijven de kans om op een eenvoudige en goedkope manier een website aan te maken. Wilt u ook een website aanmaken voor uw bedrijf? Kijk dan snel naar de mogelijkheden

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!