Places logo
Menu

Van werken in een café tot een vangnet van gelijkgestemden: waar werkt u als zzp'er?

Van werken in een café tot een vangnet van gelijkgestemden: waar werkt u als zzp'er?

Als beginnend ondernemer is werken vanuit huis vaak een goede optie. Maar hoe zit het als de eenzaamheid toeslaat, klanten moeten worden ontvangen of thuiswerken niet samengaat met het privéleven? Buiten de deur aan het werk gaan is dan de oplossing. Maar kies je voor een café, flexwerkplek, vaste kantoorruimte of een co-working community? Places Nieuws licht de verschillende opties toe in dit artikel.

Werken in een café

Werken in een café is laagdrempelig, wellicht een eerste stap in het werken buiten de deur. Er zijn geen huurkosten aan verbonden en het kan wanneer het jou uitkomt. Wel is het beleefd om genoeg te bestellen, omdat je wel een plek bezet houdt. Ook kan het zicht van andere werkende mensen de productiviteit verhogen. Maar het ontvangen van klanten of vergaderen kan onhandig zijn in een café.

Flexwerkplek

Tegenwoordig is het zzp'er zijn eerder regel dan uitzondering. Dit is dan ook de reden dat er veel initiatieven zijn die flexibele werkplekken aanbieden. Het Nieuwe Kantoor is bijvoorbeeld zo'n initiatief. Deze organisatie heeft vestigingen door heel Nederland en kenmerkt zich door een eigentijdse frisse inrichting. Hier kun je flexplekken boeken vanaf een uur, is horeca aanwezig en wordt betaald per gebruik. Naast HNK bestaan er nog talloze andere soortgelijke organisaties. Nadeel is wel dat klanten elke keer in een andere ruimte worden ontvangen, dit kan onvast overkomen.

Vaste kantoorruimte huren

Ook bieden zij vaste kantoren die je zelf kunt inrichten, mocht je behoefte hebben aan meer werkplek vanwege uitbreiding met personeel of bijvoorbeeld omdat je opslag nodig hebt. Dan kun je op zoek gaan naar een vast kantoor. Let wel op bij het tekenen van zo'n contract, omdat je als beginnend ondernemer het risico loopt dat de onderneming niet van de grond komt. Dan wil je natuurlijk niet nog een aantal jaar vastzitten aan het betalen van de huur voor een ruimte die je niet meer kunt gebruiken.

Co-working community

Een van de voordelen van werken met collega's is de mogelijkheid om te sparren. Dit kun je niet als thuiswerkende zzp'er. Een oplossing hiervoor is het werken in een co-working community. Ontmoeten, inspireren en samenwerken staan hier centraal. Vaak zijn er kleine en grote bedrijven gevestigd in zo'n pand en beschikt het over meerdere gezamenlijke ruimtes waarin ondernemers elkaar kunnen ontmoeten. Vraag en aanbod van diensten kunnen hier bij elkaar gebracht worden. Ook worden er vaak evenementen georganiseerd zoals presentaties, discussies en debatten en zelfs een vrijdagmiddagborrel. Ideaal voor de ondernemer die dit mist in het thuiswerken.

Waar werk jij als beginnend ondernemer? Laat het ons weten in een reactie.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Places Lokale SEO!