Places logo
Menu

Tieners steeds vaker ondernemer: meer dan 3.500 nieuwe inschrijvingen KvK in 2018

Tieners steeds vaker ondernemer: meer dan 3.500 nieuwe inschrijvingen KvK in 2018

Ondernemende tieners starten steeds vaker een bedrijf en verkopen bijvoorbeeld kleding via internet, produceren online video's of maken websites. In het afgelopen jaar, 2018, schreven meer dan 3.500 jongeren tussen de 13 en 18 jaar zich in bij de Kamer van Koophandel (KvK). Dat is bijna een derde meer dan in 2017.

Online kleding verkopen

In Flevoland, Gelderland en Utrecht zijn de meeste jonge ondernemers te vinden. Van de jonge ondernemers is het grootste deel, namelijk 78%, jongen. De meeste nieuwe tienerondernemers houden zich bezig met de online verkopen van kleding.

Inschrijving bij de KvK

Debby van Wijngaarden van de KvK geeft meerdere verklaringen voor de toenemende populariteit van ondernemen onder jongeren: "Wij denken dat deze generatie meer lef heeft, nieuwsgieriger én eigenwijzer is. Daarnaast ligt de wereld aan hun voeten via internet en zijn er talloze idolen zoals dj's en vloggers die ook ondernemen." Voor inschrijving bij de KvK geldt geen minimumleeftijd. Wel moet je als je jonger dan 16 jaar bent elke beslissing door je ouders laten ondertekenen. Ook hebben de inkomsten van ondernemende tieners invloed op de kinderbijslag die hun ouders ontvangen.

Onderwijsprogramma Jong Ondernemen

Het onderwijsprogramma van Jong Ondernemen stimuleert ondernemerschap onder kinderen op basis- en middelbare scholen. De stichting geeft ondernemerslessen aan deze doelgroep. Directeur Joyce Rommelaar vindt het van enorm belang dat deze lessen bestaan gezien het toekomstbeeld van werk: "Dit vinden wij nodig omdat de arbeidsmarkt verandert. Kinderen moeten later steeds meer op projectbasis werken. Dan zijn ondernemerseigenschappen nodig." De stichting gaf in 2018 56.000 kinderen op de basisschool en meer dan 5.500 kinderen op de middelbare school ondernemerslessen.
Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!