Places logo
Menu

Spoedcursus cybersecurity: voorkom hacks als ondernemer

Spoedcursus cybersecurity: voorkom hacks als ondernemer

Het internet biedt u en uw bedrijf vele voordelen. Helaas bevinden partijen met een slechte bedoeling zich ook op het internet. Cybercrime vindt vaker dan ooit tevoren plaats. Ondernemingen zijn hierbij vaak het doelwit, van belang dus om uw gegevens goed te beveiligen! Places.nl zocht uit hoe u stappen kunt zetten om uw onderneming te beveiligen tegen hackers en zette deze stappen om in 6 tips.

1. Sterke en verschillende wachtwoorden

Een goede beveiliging begint bij een sterk wachtwoord. Een veelgemaakte fout bij het instellen van wachtwoorden is om op verschillende inlogplekken hetzelfde wachtwoord te gebruiken. Hiermee kan een hacker direct in al uw accounts en gegevens zodra er één wachtwoord is achterhaald. Door verschillende wachtwoorden in te stellen kunt u hiermee de schade van een hack beperken.

2. Dubbele beveiliging

Daarnaast kunt u kiezen voor een multi-factor authenticatie. Hierbij moet bij toegang tot een systeem op meerdere manieren bevestigen dat u daadwerkelijk in dit systeem mag. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een dienst een bericht te laten sturen naar uw mobiele telefoonnummer die u dan moet doorgeven. Op deze manier wordt uw toegang gecontroleerd op basis van uw kennis (het wachtwoord) en een fysiek object dat u heeft (uw mobiele telefoon). In grotere bedrijven doen ze dit ook met een speciale tag waarmee u kunt inloggen op een computer.

3. Rechten alleen verlenen aan werkmails

Heeft u medewerkers in dienst, verleen hen dan alleen rechten tot uw systemen via de mails die zij binnen uw bedrijf bezitten. Zodra deze medewerkers uit dienst gaan kunt u deze adressen verwijderen. Zo kan er geen inbraak plaatsvinden via de persoonlijke mail van een (ex-)collega waar u de beveiliging niet over beheert. Daarnaast kunt u op deze manier iedereen de juiste rechten geven in het systeem en zo het overzicht behouden over wie er welke rechten heeft in uw systeem.

4. Voorzichtig omgaan met uw mails

Als bedrijf zult u veel mails verzenden en ontvangen. Wees hierbij op uw hoede voor social engeneering. Hierbij doet de hacker zich voor als iemand anders waardoor u bij onoplettendheid uiteindelijk het slachtoffer zou kunnen zijn van phishing. Bij phishing wordt er naar uw persoonlijke gegevens gevraagd die uiteindelijk tegen u gebruikt kunnen worden. Om dit te voorkomen kunt u bij een onpersoonlijk mailtje het afkomstige adres te controleren, want vaak is dit niet van degene waarvan u in eerste instantie denkt het mailtje te hebben ontvangen.

5. Maak gebruik van een VPN-verbinding

Als u inlogt op een openbaar netwerk, bijvoorbeeld wi-fi in de trein dan kan een hacker zo meekijken met alle gegevens die u invoert. Om dit te voorkomen kunt u een VPN-verbinding inschakelen. Een VPN-verbinding zorgt voor een bescherming van uw apparaat bij het verbinden met een openbaar netwerk.

6. Check de website waarop uw vertrouwelijke informatie invoert

Als u online vertrouwelijke informatie invoert, controleer dan altijd of er https:// in de zoekbalk voor de website staat. Dit betekent dat de gegevens die u invoert via encryptie beschermd worden. Uw gegevens worden dan als het ware in pakketjes versleuteld waardoor ze niet beschikbaar zijn voor hackers.

Natuurlijk heeft uw bedrijf ook een mooie en veilige website nodig! Via Places Websites kunt u een website aanmaken. Voor meer informatie kunt u ons bellen op 024-3555299, wij adviseren u graag vrijblijvend over de mogelijkheden.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!