Places logo
Menu

5 tips voor het schrijven van een goede 'Over ons'-pagina

5 tips voor het schrijven van een goede 'Over ons'-pagina


Een 'Over Ons'-pagina is een van de belangrijkste onderdelen van een website. Het is dé plek waar bezoekers meer te weten kunnen komen over het bedrijf, de mensen erachter en de missie en waarden die het drijven. Een goed geschreven 'Over Ons'-pagina kan het vertrouwen van bezoekers vergroten en potentiële klanten overtuigen om met het bedrijf in zee te gaan. Hier zijn vijf tips om een effectieve en boeiende 'Over Ons'-pagina te schrijven:

1. Wees authentiek en menselijk


Mensen doen zaken met mensen, niet met anonieme entiteiten. Geef daarom een persoonlijke touch aan je 'Over Ons'-pagina. Laat zien wie de mensen zijn achter het bedrijf en vertel hun verhaal. Geef inzicht in de achtergronden, ervaringen en passies van de oprichters en medewerkers. Dit helpt om een menselijke connectie te creëren en vertrouwen op te bouwen bij de bezoekers.

2. Vertel het verhaal van het bedrijf


Een goed verhaal blijft hangen en kan een krachtige manier zijn om de missie en waarden van je bedrijf over te brengen. Beschrijf hoe het bedrijf is ontstaan, welke uitdagingen zijn overwonnen en welke mijlpalen zijn bereikt. Een goed verhaal kan de betrokkenheid van de bezoekers vergroten en hen laten begrijpen waarom jouw bedrijf uniek is. Het verhaal van je reis laat niet alleen zien waar je vandaan komt, maar ook waar je naartoe gaat, en dat kan potentiele klanten inspireren om deel uit te maken van je toekomst.

3. Focus op voordelen voor de bezoeker


Hoewel het verleidelijk kan zijn om je 'Over Ons'-pagina vol te zetten met informatie over de geschiedenis van het bedrijf, is het belangrijk om ook de voordelen voor de bezoekers te benadrukken. Leg uit hoe jouw producten of diensten hun leven kunnen verbeteren. Gebruik heldere taal en vermijd te technische jargon. Gebruik concrete voorbeelden en vertel verhalen van tevreden klanten om de impact van je producten of diensten te illustreren. Het is belangrijk dat je voor deze verhalen heldere taal gebruikt en technisch jargon vermijd.

4. Toon Consistentie met Merkidentiteit


De 'Over Ons'-pagina moet naadloos aansluiten bij de algemene merkidentiteit van het bedrijf. Gebruik dezelfde tone of voice en visuele elementen die ook op andere delen van de website te vinden zijn. Dit helpt om een consistente merkbeleving te creëren en versterkt het vertrouwen van de bezoekers.

Ook benieuwd geworden naar hoe jij je online reputatie kan verbeteren? Lees dan snel dit artikel voor alle tips!

5. Gebruik visuele elementen en media


Beelden zeggen meer dan woorden. Gebruik foto's van het team, het kantoor of het productieproces om je 'Over Ons'-pagina visueel aantrekkelijker te maken. Video's kunnen ook een krachtig middel zijn om het verhaal van je bedrijf te vertellen. Zorg ervoor dat deze visuele elementen goed passen bij de tekst en de boodschap die je wilt overbrengen. Gebruik bijvoorbeeld foto's van je team in actie of op kantoor om een kijkje achter de schermen te geven. Ook krijgen bezoekers hierdoor een duidelijker beeld over jouw bedrijf. Deze visuele elementen kunnen het verhaal tot leven brengen en de betrokkenheid van de bezoekers vergroten.

Conclusie


Een goed geschreven 'Over Ons'-pagina is essentieel voor het opbouwen van vertrouwen en het aantrekken van potentiële klanten. Door authenticiteit, een boeiend verhaal, focus op voordelen, consistentie in merkidentiteit en het gebruik van visuele elementen te combineren, kun je een pagina creëren die de essentie van je bedrijf op een effectieve en overtuigende manier overbrengt. Neem de tijd om je 'Over Ons'-pagina regelmatig bij te werken om te zorgen dat deze actueel en relevant blijft voor je bezoekers.

Naast een goede 'over-ons'-pagina, is het ook belangrijk dat jouw bedrijf een goede branding heeft. In dit artikel kun je lezen waarom een goede branding ervoor kan zorgen dat jouw bedrijf groeit.

Benieuwd naar hoe wij jou en jouw bedrijf kunnen helpen? Neem dan snel eens een kijkje op onze alles-in-1 pagina, of plan een belafspraak in met een van onze marketeers, geheel gratis!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!