Places logo
Menu

Olie stijgt langzaam in prijs

Olie stijgt langzaam in prijs

De afgelopen jaren daalden de olieprijzen sterk, maar dit effect heeft een omkeer gemaakt. Inmiddels is de prijs rond de 63 dollar per vat en naar verwachting gaat dit langzaam opkruipen naar 70 dollar per vat. Vermoedelijke oorzaken hiervan zijn de uitgedunde olievoorraden die vooralsnog ook aan het krimpen zijn. Dit komt door meer vraag dan aanbod. Jarenlang is er minder geïnvesteerd, omdat de prijzen alleen nog aan het dalen waren.

Profiteren

Deze stijging gaat nu nog langzaam, maar de verwachting is dat het de komende 5 a 10 jaar nog door zal gaan en er kans is op een versnelling. Oil service companies zullen hiervan profiteren en oliebedrijven die eerder nog hun investeringen stopten, doen nu juist weer mee aan de vraag. Ook voor landen zoals Iran is het stijgen van de prijzen een groot voordeel. Zij kunnen weer onbeperkt olie gaan winnen en nieuwe investeerders aantrekken.

Foto: Pixabay

Ook interessant

Gratis adviesgesprek?We bellen je terug!

Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je telefoonnummer in en wij nemen vrijblijvend contact met je op!

callme callme
Kies datum/tijdJe wordt momenteel gebeld op:


Toets 1 om in verbinding te komen met ons.
Wij hopen je goed van dienst te zijn! Bedankt voor je aanvraag
Je wordt rond gebeld op:

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!