Olie stijgt langzaam in prijsOlie stijgt langzaam in prijs

De afgelopen jaren daalden de olieprijzen sterk, maar dit effect heeft een omkeer gemaakt. Inmiddels is de prijs rond de 63 dollar per vat en naar verwachting gaat dit langzaam opkruipen naar 70 dollar per vat. Vermoedelijke oorzaken hiervan zijn de uitgedunde olievoorraden die vooralsnog ook aan het krimpen zijn. Dit komt door meer vraag dan aanbod. Jarenlang is er minder geïnvesteerd, omdat de prijzen alleen nog aan het dalen waren.

Profiteren

Deze stijging gaat nu nog langzaam, maar de verwachting is dat het de komende 5 a 10 jaar nog door zal gaan en er kans is op een versnelling. Oil service companies zullen hiervan profiteren en oliebedrijven die eerder nog hun investeringen stopten, doen nu juist weer mee aan de vraag. Ook voor landen zoals Iran is het stijgen van de prijzen een groot voordeel. Zij kunnen weer onbeperkt olie gaan winnen en nieuwe investeerders aantrekken.

Foto: Pixabay


Delen:


Vul in voor Gratis advies

Places.nl helpt ondernemers groeien. Jouw bedrijf heeft specifieke online uitdagingen. daarom gaan onze online experts graag vrijblijvend in gesprek met je over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.


Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs?
En wil jij gebeld worden op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je gegevens in via onderstaande button en wij nemen vrijblijvend contact met je op.
Zoeken
Zoek